Isa Langendonck is voorleeskampioen van regio Bibliocenter

Algemeen Kampioenen Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via: Bibliocenter

Op woensdag 20 maart wist Isa Langendonck, afkomstig van IKC Laar in Weert, het publiek en de jury te overtuigen tijdens de Regionale Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Negen getalenteerde kandidaten uit de Bibliocenter-regio, waaronder Weert, Nederweert, Leudal en Maasgouw, hebben voorgelezen uit verschillende mooie boeken. De deelnemers werden beloond met een deelnameoorkonde en een goodiebag. Het was een leuke middag met enthousiaste deelnemers, passie voor boeken en spanning tijdens de cliffhangers. 

De winnaar

De deskundige jury, bestaande uit Linda Gielen (schrijfster van het Limburgs Sprookjesboek ‘De schat van Limburg’ en mede-eigenaar van een uitgeverij), Liesbeth Kok (orthopedagoge en onderwijskundige) en Thea van Pol (coördinator bij Bibliocenter) had de uitdagende taak om de beste voorlezer te selecteren uit een groep zeer goede kandidaten. Na zorgvuldige afweging werd Isa Langendonck tot kampioen van de regio uitgeroepen. Met haar voordracht uit het boek ‘Thirsa en het spookvliegtuig’ van Connie Mitchell, wist Isa niet alleen de aandacht van het publiek te vangen, maar ook de jury te overtuigen. 

Tijdens het juryberaad werd de sfeer nog uitbundiger met een workshop dans, verzorgd door Femke Triepels van Dance Point, waarbij alle aanwezigen vol enthousiasme deelnamen. 

De volgende kandidaten hebben deelgenomen aan de regionale finale:

  1. Emmie Willems (Bs. De Koningsspil – Thorn) las voor uit: Matilda – Roald Dahl
  2. Sofie Marcelissen (Bs. De Kwir – Neer) las voor uit: De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas 
  3. Dex Nijsen (Bs. Harlekijn – Baexem) las voor uit: Troep – Ilse Bos 
  4. Pieke Puts (Bs. Swartbroek – Swartbroek) las voor uit: Lampje – Annet Schaap 
  5. Tess Naus (Bs. Cluster HIN – Ittervoort) las voor uit: Happyland – Chinouk Thijssen 
  6. Dana Alkordi (Obs. Uitkijktoren – Weert) las voor uit: Luna – Pieter Koolwijk 
  7. Jip Derks (Obs. Odaschool – Weert) las voor uit: Niet meer dan een nummer – Elsbeth de Jager 
  8. Merle van Goor (Rkbs ‘t Breerke – Maasbracht) las voor uit: Juf Braaksel en de geniale ontsnapping – Carry Slee 
  9. Isa Langendonck (IKC Laar – Weert) las voor uit: Thirsa en het spookvliegtuig – Connie Mitchell 

Provinciale ronde Nationale Voorleeswedstrijd

Isa zal nu de regio vertegenwoordigen tijdens de Provinciale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Die zal plaatsvinden op woensdagmiddag 3 april in het Royaltheater in Roermond. In deze volgende ronde zullen de deelnemers een fragment uit een nieuw boek presenteren.

De Nationale Voorleeswedstrijd 

De Nationale Voorleeswedstrijd, een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, heeft als doel het (voor)leesplezier te stimuleren en biedt een stimulerende leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Tijdens de wedstrijd nemen kinderen het tegen elkaar op in verschillende rondes, waarbij ze niet alleen leren van elkaar, maar ook worden aangemoedigd door enthousiaste supporters, waardoor de wedstrijd een onvergetelijke ervaring wordt voor alle deelnemers.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie