Energiefixers aan de slag voor heel gemeente Weert

Algemeen Weert Reageer 4 min. leestijd

Vrijdag 22 maart trokken leerlingen van Het Kwadrant de wijk in om wethouder Lizbeth Steinbach te helpen met energiefixen. Samen gaven zij zo het startschot voor de energiefixers van Warm Wonen Thuis die vanaf vandaag huishoudens in de hele gemeente Weert helpen door het uitvoeren van gratis energiebesparende maatregelen.

Eerder waren de energiefixers al actief in de wijken Biest, Boshoven, Fatima en Groenewoud. Vanwege het succes van deze actie en de groeiende vraag vanuit inwoners, wordt het werkgebied van de energiefixers uitgebreid naar heel Weert. Zo kan de gemeente nog meer huishoudens met een laag inkomen helpen hun energierekening te verlagen.

Samen naar een eerlijke, kansrijke en groene toekomst

Lizbeth Steinbach, wethouder duurzaamheid en energietransitie, is blij dat de energiefixers nu voor de hele gemeente aan de slag gaan: “De uitbreiding naar de hele gemeente is een mijlpaal in onze inspanningen om duurzamer wonen voor iedereen toegankelijk te maken. We willen ervoor zorgen dat alle inwoners, ongeacht hun financiële situatie, de kans krijgen om bij te dragen aan een duurzamere toekomst van de gemeente Weert.”

Over de energiefixers

Energiefixers voeren kleine energiebesparende maatregelen uit bij inwoners thuis. Ze installeren LED-lampen, brengen radiatorfolie en -ventilatoren aan en plaatsen tochtstrips en waterbesparende douchekoppen. De diensten van de energiefixers zijn bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. De nadruk ligt op woningen die gebouwd zijn vóór 1992, omdat deze vaak slecht(er) geïsoleerd zijn. Bewoners van de verschillende wijken ontvangen meer informatie in hun brievenbus zodra de energiefixers in hun wijk komen.

Je kunt telefonisch een afspraak maken met een energiefixer van de gemeente Weert via telefoonnummer 06 – 417 290 79. Je kunt ook terecht bij de klusbakfiets of klusbus die rondrijdt in de buurten en wijken. Naast energiebesparende klusjes, kun je bij de bakfiets ook terecht voor tips over energiebesparing.

Warm Wonen Winkel

Alle inwoners van de gemeente Weert kunnen voor advies over energie en energiebesparende maatregelen terecht bij de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Dit geldt ook voor huishoudens die niet in aanmerking komen voor de hulp van energiefixers. De Warm Wonen Winkel is open op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Leerlingen van het Kwadrant

Niet alleen inwoners leren thuis van het project ‘Warm Wonen Thuis’: ook leerlingen van Het Kwadrant leren veel tijdens dit project. Verschillende leerlingen helpen namelijk mee bij het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Of er nu een ledlampje vervangen of een tochtstrip geplaatst moet worden, zij kunnen het voor je fixen. Op school leren ze de techniek en die brengen ze buiten de deur in de praktijk. Onder begeleiding gaan ze bij inwoners langs om voor hen een klusje te klaren. Zo krijgen ze niet alleen technische vaardigheden onder de knie, maar werken ze ook aan hun sociale ontwikkeling. “Dan kom je bij iemand thuis en dan is het in het begin wel spannend. Je moet naar binnen bij iemand die je niet kent. Maar als je dan bezig bent, kun je fijn een praatje maken. En dan denk ik wel van dit is iets wat ik later graag zou willen doen”, aldus een van de leerlingen.

Bekijk hier hoe de leerlingen vrijdagochtend samen met wethouder Lizbeth Steinbach het startschot gaven voor de uitbreiding van het werkgebied van de energiefixers van Warm Wonen Thuis:

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie