Jaarlijkse KunstINkijk op tweede paasdag

Plaats een reactie
Archieffoto KunstINkijk 2023

Op Paasmaandag, maandag 1 april, openen meer dan 20 Weerter kunstenaars hun atelierdeuren tijdens de jaarlijkse KunstINkijk georganiseerd door Stichting Kunstcentrum Weert.

KunstINkijk en paaseitjes

Kunstenares Caroline van der Linden verheugt zich al weken op de KunstINkijk: “Omdat mijn jongere broer 15 februari jarig is en ik 20 april, begon ik als kind al vrij snel na zijn verjaardag te vissen wanneer mij de eer te beurt viel van taart, feest en cadeautjes. Tijd heeft als kind nog weinig betekenis en daarom zei mijn moeder: “Zodra de narcisjes uit zijn, is jouw verjaardag”. Ze had de klimaatverandering en het waarschijnlijk daarmee steeds vroeger uitkomen van deze plantsoort niet kunnen bevroeden. Onlangs moest ik hier opnieuw aan denken toen de narcissen me al vroeg in het jaar vanaf het parkeerterrein bijna uitdagend toewuifden. Zij kennen het verhaal van mijn moeder natuurlijk ook.

Als volwassene overkomt me hetzelfde met paaseitjes: ook deze verschijnen steeds vroeger, liggen er verlekkerd glimmend bij vooral de eerste weken en hebben een onherroepelijke link met de aanstaande jaarlijkse KunstINkijk. De harten van de kunstenaars in Weert en omstreken gaan in dit seizoen harder kloppen, het kwalitatief beste werk wordt scherp geselecteerd en de ateliers toegankelijk gemaakt om u te ontvangen.”

Praktische informatie

De KunstINkijk 2024 wordt op maandag 1 april om 10.00 uur geopend in de Sint Theuniskapel, aan de Altweerterkapelstraat 6 in Weert. Hier zijn boekjes verkrijgbaar met de adressen van de deelnemende kunstenaars. Zij openen hun ateliers die dag tussen 11.00 en 17.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie