Meer dan 350 basisschoolleerlingen in het Munttheater voor Je, Anne

Plaats een reactie
Fotograaf: Annemieke van der Togt

Op woensdag 28 februari heeft het Munttheater zeven basisscholen mogen ontvangen voor de voorstelling Je, Anne. Meer dan 350 leerlingen van groep 6 tot en met 8 beleefde deze ochtend het verhaal van Anne Frank. Een indrukwekkende musical over wat er zich afspeelde in het Achterhuis. De totale stilte in de zaal tijdens het slot van de voorstelling en het daverende applaus na afloop waren tekenend voor de impact van het verhaal van Je, Anne.

Je, Anne ging eerder deze week in première op maandag 26 februari. De voorstelling voor basisschoolleerlingen in het Munttheater was de allereerste educatievoorstelling van de productie. Andere educatievoorstellingen van Je, Anne staan (nog) niet op de planning. Een unieke kans dus voor de gelukkige basisschoolleerlingen die deze indrukwekkende voorstelling hebben gezien.

Nieuwe generatie

Het Munttheater vindt het belangrijk om de nieuwe generatie dit verhaal bij te brengen en te laten beleven. Want ook na bijna 80 jaar blijft het een actueel onderwerp en een verhaal dat niet vergeten mag worden. Daarom is het fijn dat het Munttheater woensdagochtend meer dan 350 basisschoolleerlingen van Brede school Markeent, Basisschool Mozaïek, OBS De Klimop, Basisschool de Mussenberg, IKC de Bongerd, Brede school Moesel en Basisschool Swartbroek mochten ontvangen om de voorstelling te komen bekijken. ‘s Avonds was de reguliere voorstelling van Je, Anne te zien voor volwassenen en kinderen.

Ondanks dat het een aangrijpende voorstelling is, waren er ook momenten van een lach. Na afloop waren de reacties positief en het applaus groot. Een bijzondere ervaring dus om mee terug te nemen naar huis.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie