Nirvana MTV Unplugged in New York in het Munttheater

Plaats een reactie
Foto door: Carla Gorter fotografie

Nirvana MTV Unplugged in New York is een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. 30 jaar later, op vrijdag 15 maart, kun je dit iconische optreden opnieuw beleven in het Munttheater. Legendary Albums Live produceert jaarlijks een legendarisch album dat integraal wordt uitgevoerd. Met deze keer dus Nirvana MTV Unplugged in New York. De LA-Live band, met onder andere gitarist en zanger Jan de Witte Witte (voorheen bekend van de 3JS), blazen dit iconische optreden nieuw leven in. 

Nirvana

In 1993 was de legendarische grungeband Nirvana op het hoogtepunt van hun roem, en in datzelfde jaar werden ze uitgenodigd om op te treden in de populaire serie Unplugged van MTV. Op 18 november betrad Nirvana het podium van Sony Music Studios in New York City, waar ze een set speelden die de muziekgeschiedenis in zou gaan. Dit was ook meteen hun laatste optreden, want 5 maanden later overleed frontman Kurt Cobain. Dit betekende het einde van een van de meest invloedrijke bands van de jaren negentig. 

Nieuw leven 

De LA-Live band, met onder andere Jan de Witte, blazen het iconische optreden een nieuw leven in. Dat doen ze met een indringende remake van het optreden van Nirvana bij MTV Unplugged in New York. Een avond Nirvana waarin megahits als The ‘Man Who Sold the World’ en ‘Come as you are’ te horen zijn, maar ook ‘Smells Like Teen Spirit’, ‘Nevermind’ en ‘In Utero’ krijgen een plekje. 

Jan de Witte 

Jan de Witte was voorheen lid van de 3JS. In 2019 maakte hij bekend te gaan stoppen, nu richt hij zich op zijn band Blanko en deze theatershow Nirvana MTV Unplugged in New York. 

“Het mooie aan deze tour is dat het tegelijkertijd een eerbetoon aan de show is, maar ook een theatershow over Nirvana Unplugged en de achtergrond ervan. Daar bedoel ik mee dat we de setting en de muziek zo trouw aan het origineel als mogelijk neerzetten. Maar dat er ook mooie verhalen en anekdotes worden verteld en videobeelden worden getoond. Het is het verhaal over Nirvana (Unplugged) in combinatie met de muziek. Een show over Nirvana zou niet compleet zijn zonder een paar scheurende gitaren en beukende drums. Wij zullen dat ook zeker niet laten deze tour”. – Zanger en gitarist Jan de Witte 

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 15 maart
  • Locatie: Collegeplein 3, 6001 HN, Weert
  • Tijd: aanvang van het concert is om 20:15 uur
  • Tickets: verkrijgbaar via de theaterkassa en de website van het Munttheater.

Voor meer informatie en tickets: https://www.munttheater.nl/agenda/nirvana-mtv-unplugged-in-new-york

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie