Ontdek biodiversiteit in de wijk bij wandeling Warm Wonen in Weert 

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 1 min. leestijd
Foto door Benjamin van Leeuwen

Met de lente in aantocht kun je weer meewandelen met de stadsecoloog van Weert. Op donderdagavond 21 maart is de gratis wandeling met het thema ‘Stadsflora en -fauna’. Tijdens de wandeling vertelt stadsecoloog Benjamin van Leeuwen over de biodiversiteit in de stad én de nieuwe biodiversiteitskaarten op de website van Heerlijk Weert.

Wandelroute

Op de biodiversiteitskaart is gebiedskennis gebundeld met de soorten die er voorkomen. Hoe komt het landschap tot stand en welke gevolgen heeft dat voor de soorten die zich er thuis voelen? Wat biedt het per wijk voor kansen om bij de eigen woning toe te passen?

De wandeling gaat vanuit de binnenstad naar de singel. Op verschillende plekken in de wijken wordt stilgestaan bij welke soorten er te vinden zijn. De stadsecoloog laat meerdere voorbeelden en projecten zien en vertelt over de uitdagingen.

Aanmelden

De wandeling start met een korte uitleg om 19.30 uur in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in de binnenstad van Weert. Inloop is vanaf 19.15 uur. Na de theorie volgt de wandeling van ongeveer een uur. In geval van slecht weer vindt de volledige avond binnen plaats. Aanmelden op www.warmwoneninweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie