Ontwerp nieuwe Pinnenhof in Nederweert gepresenteerd

Algemeen Economie Nederweert Regio Reageer 2 min. leestijd
Afbeelding via Gemeente Nederweert

Nederweert – Samen met verenigingen en maatschappelijke partners, werkte de gemeente Nederweert aan een wensenscenario voor een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in de kern Nederweert.

In december 2022 stemde de raad unaniem in met de benodigde investering. Op maandag 11 maart werd het ontwerp van de nieuwe Pinnenhof aan de raad gepresenteerd. Wethouder Dieteren: “Met de nieuwe accommodatie realiseren we een toekomstbestendige thuishaven voor tal van verenigingen in Nederweert.”

Projectleider Dietmar Schrijnemakers legt uit: “Het jaar 2023 hebben we gebruikt om, samen met verenigingen, het wensenscenario te optimaliseren en toe te werken naar een aanbesteding, tijdelijke huisvesting en de indiening van de benodigde vergunningen. Dat is nu lopende.”

Stichtingsbestuur

“In 2023 hebben we tevens geschikte kandidaten uit de verenigingen en daarbuiten geworven voor een nieuw stichtingsbestuur”, vervolgt wethouder Dieteren. “Het nieuwe stichtingsbestuur kreeg in mei vorig jaar definitief gestalte. De komende maanden werkt de stichting aan de uiteindelijke exploitatievorm en de verdere inrichting van de MFA.”

Ontwerp

De nieuwe MFA ontstaat door het bibliotheekgebouw en het Pinnenhofgebouw samen te voegen. Daarnaast vestigen het Centrum voor Jeugd en Gezin, Algemeen Maatschappelijk Werk en PSW zich in De Pinnenhof en bevinden de maatschappelijke partners zich onder één dak. De Pinnenhof is bovenal een centrale ontmoetingsplek waar iedereen welkom is en waar tal van activiteiten worden ontplooid. Benieuwd naar het ontwerp? Op www.nederweert.nl/pinnenhof staan de tekeningen van de nieuwe multifunctionele accommodatie.

Start werkzaamheden

Op 1 april sluit het huidige Pinnenhofgebouw voorgoed haar deuren en verhuizen de verenigingen naar de tijdelijke huisvestingslocaties. Na de zomer starten de sloopwerkzaamheden. De bouw van de nieuwe MFA zal, naar verwachting, tot einde 2025 in beslag nemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie