Publiekswandeling Heijkersbroek, Tungelroyse beek en Weerenbroek

Plaats een reactie

Ell – Op zaterdag 6 april 2024 nodigen de gidsen van IVN Weert e.o. jou graag uit voor een ontdekkingstocht door een uniek stukje natuur tussen Swartbroek en Ell: Heijkersbroek, de Tungelroyse beek en Weerenbroek.

Laat je leiden door dit prachtige gebied, waar door natuurherstel en klimaatbeheersmaatregelen veel inspanningen zijn verricht om de biodiversiteit van weleer te herstellen. Hier vinden ze onder andere diverse zeldzame plantensoorten en aparte diersoorten. Het gebied was van oudsher een moerasgebied, waarvan lange tijd de insteek was om het water zo snel mogelijk af te voeren om akkerbouw en bosbouw mogelijk te maken. Echter, door nieuwe inzichten wordt dit gebied nu weer in zijn oude glorie hersteld. De gidsen vertellen je graag meer. Laat je dus verrassen en wandel mee met IVN Weert e.o..

Praktische informatie

Denk aan passende (regen-)kleding, aangezien het een nat en drassig gebied betreft. Het dragen van laarzen wordt sterk aanbevolen. Ook kan het handig zijn om muggenspray bij je te hebben. Als je in het bezit bent van een loep (bijvoorbeeld een inslagloep), zou het fijn zijn als je deze ook meeneemt.

Over IVN

IVN Weert e.o. is een vrijwilligersafdeling van IVN Natuureducatie, een landelijke non-profit organisatie die zich inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. We brengen de natuur in de harten van mensen door jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk de natuur is. Met 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren we natuuractiviteiten, cursussen en campagnes, gericht op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen stimuleert.

Informatie op een rijtje

  • Georganiseerd door: IVN Weert e.o.
  • Datum: zaterdag 6 april 2024
  • Tijd en plaats: 10.00 tot 12.30/13.00 uur; vertrek vanaf het Scheijmansplein in Ell
  • Voor wie: iedereen (let op: ongelijke en onverharde paden)
  • Kosten: geen
  • Vooraf aanmelden: via [email protected] vóór 4 april 2024, vanwege een maximaal aantal deelnemers.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie