Slagerij Hermanns nationaal kampioen met hun Livar sjink

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

In een mooie overwinning hebben Slagerij Koos Hermanns uit Weert en Eetwinkel Ambacht uit Neer de hoogste nationale eer behaald tijdens de recent gehouden internationale vakwedstrijd georganiseerd door de Confrérie des Chevaliers du Goute Andouille de Jargeau.

Op 2 februari presenteerden Leon Hermanns van Slagerij Koos Hermanns en Eetwinkel Ambacht drie van hun ambachtelijk vervaardigde producten – Livar sjink, Runder Rookvlees en Limburgs grillspek – voor de keuring. Deze producten werden onderworpen aan een strenge beoordeling in vier categorieën: uitwendig aanzien en kleur, snijvlak en inwendige kleur, geur en smaak, samenstelling en consistentie.

Het oordeel van de jury was buitengewoon gunstig, waarbij alle drie de ingezonden producten de maximale score van 50 punten behaalden, wat resulteerde in een Gouden bekroning.

Het succesverhaal bereikte zijn hoogtepunt toen de Livar sjink, een gedroogde rauwe plaatham van het Livar varken, bekroond werd als nationaal kampioen in de categorie ‘gedroogde (gerookte) rauwe hammen’. Leon Hermanns, verantwoordelijk voor het roken van deze delicatesse met beukenhout, werd tijdens de prijsuitreiking gehuldigd als nationaal kampioen, waarmee zijn vakmanschap en toewijding worden erkend.

Het winnen van deze prestigieuze titel is een erkenning voor het streven naar excellentie en het gebruik van eerlijke, hoogwaardige regionale producten, zoals het bekende Livar vlees.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie