Modernisering van elektriciteitsnetwerk in Cranendonck

Plaats een reactie

Cranendonck – De gemeente Cranendonck maakt op dit moment belangrijke veranderingen door op het gebied van elektriciteitsvoorziening. De groeiende vraag naar stroom en de veranderende energiebronnen maken het noodzakelijk om het elektriciteitsnet te verbeteren en te versterken. Enexis staat voor de uitdaging om hieraan tegemoet te komen. Om deze uitdaging aan te gaan, werkt Enexis steeds nauwer samen met aannemers en betrekt hen ook bij het voortraject. In Maarheeze wordt zowel de voorbereiding als de uitvoering van het project geleid door aannemersbedrijf Hurkmans uit Someren. 

Werkzaamheden

In Maarheeze zullen over een afstand van ongeveer vier kilometer nieuwe kabels worden gelegd om het middenspanningsnet te versterken. Bij deze verbeteringen aan het elektriciteitsnet spelen verschillende belangrijke aspecten een rol, zoals beperkte ruimte ondergronds, overlast in de omgeving (bijvoorbeeld geluid en bereikbaarheid) en bovenal de veiligheid tijdens de uitvoering. Een belangrijke vraag die zich voordoet, is hoe we met deze uitdagingen omgaan: kan er traditioneel gegraven worden in de ondergrond of is er een meer innovatieve aanpak vereist?

Om overlast, obstakels en ruimtegebrek zowel ondergronds als bovengronds te verminderen, zullen er vier gestuurde boringen worden uitgevoerd. Een gestuurde boring minimaliseert bovengrondse overlast en maakt het mogelijk om lange mantelbuizen te installeren waar de kabelbundels doorheen worden getrokken. Er wordt naar gestreefd om de werkzaamheden veilig, snel en met zo min mogelijk overlast uit te voeren.

De uitvoeringsperiode loopt van week 10 tot week 24.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie