Sluiting van loods aan Bientjesweg in Ospel

Algemeen Nederweert Regio Reageer 2 min. leestijd
Foto via: Depositphotos

Ospel – Burgemeester Op de Laak van de gemeente Nederweert heeft besloten om een loods aan de Bientjesweg in Ospel voor de duur van zes maanden te sluiten vanwege overtredingen van de Opiumwet. De loods aan de Bientjesweg is met ingang van 6 maart 2024 gesloten.

Hennepkwekerij

In een loods aan de Bientjesweg in Ospel is een hennepkwekerij aangetroffen.
De softdrugs en apparatuur zijn door de politie in beslag genomen en worden vernietigd. De besluiten zijn genomen op basis van het zogenaamde Damoclesbeleid. 

Damoclesbeleid

Op grond van artikel 13b van de Opiumwetis de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten.

Meld elk verdacht signaal

Zie, hoor of ruik je een verdacht signaal? Zoals veel aanloop op vreemde tijdstippen, veel condens op ramen, veel bewakingscamera’s, lege vaten, een hennepgeur of een amandel- of anijsachtige geur bij een pand? Meld dit dan! Dat kan anoniem via het online meldpunt van de gemeente of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). U kunt uw melding uiteraard ook doen bij de politie (0900-8844 of bij spoed 112).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie