Speciale voorstelling voor dreumesen en peuters in het Munttheater 

Plaats een reactie
Foto via: Munttheater Weert

Op zondag 17 maart is er een voorstelling voor de allerkleinsten in het Munttheater. De nieuwe Laaglandvoorstelling VO-LU-ME biedt kinderen van 1,5 tot 3 jaar een eerste kennismaking met theater. Tijdens deze interactieve voorstelling zit het hele publiek in een cirkel op het podium om de twee acteurs heen, dit maakt het een bijzondere eerste ervaring met theater. Karlijn Hamer en Bram van Helden nemen het jonge publiek stapje voor stapje mee in hun verbeelding. Al het gewone wordt als vanzelf bijzonder in VO-LU-ME. 

VO-LU-ME 

In hun broekzak vinden Karlijn en Bram een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. Met die lap vullen Karlijn en Bram de hele ruimte. Van plat naar bol, en van leeg naar vol. Soms voel je je zo superklein en even later juist weer heel erg groot. De lap wordt een tent om in te fluisteren of een hoge toren waarin ze de drang om te zingen niet kunnen onderdrukken: heel zacht én lekker luid.

In hele gewone dingen vindt maker Bram van Helden een bron van verwondering over het leven. Dat sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en hun ouders. Voor Karlijn Hamer zijn dreumesen en peuters de gedroomde toeschouwers: “Ze kijken met hun lichaam, en alles heeft de potentie om door hen tot theater te worden verheven.” 

VO-LU-ME is het vervolg op de succesvolle voorstelling WOOSH! van dezelfde makers. 

Meespelen 

Na afloop worden de kinderen samen met hun ouders en verzorgers uitgenodigd op de speelvloer om mee te spelen. Want samen spelen en je verwonderen is het allerleukste dat er bestaat. De voorstelling duurt 35 minuten inclusief 10 minuten zelf ontdekken en spelen op de speelvloer. 

Praktische informatie

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie