BreinZijn uit Weert als finalist in de Grote Eindshow van de Wereld van de Wijnberg

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via: Steunpunt MHB Weert

Update – De Wereld van de Wijnberg is een project voor leerlingen van groep 7 en 8 van alle Limburgse basisscholen en staat in het teken van talentontwikkeling, inclusie, cultuur en kansengelijkheid. De Wijnberg, initiatiefnemer van het project en zelf een school voor speciaal onderwijs op maat, heeft zichzelf ten doel gesteld om jongeren die nu opgroeien op een andere manier te laten kijken naar zichzelf, naar elkaar en naar de wereld. Op deze manier worden jongeren zich bewust dat zij zelf op een positieve manier hun eigen en onze wereld kunnen veranderen. 

De finale

De finale van deze leuke en leerzame Limburgse scholencompetitie vond plaats op dinsdag 5 maart bij De Maaspoort in Venlo. En BreinZijn, de bovenschoolse plusklas van het Steunpunt MHB Weert e.o., was finalist van deze wedstrijd en mocht deelnemen aan De Grote Eindshow, gepresenteerd door Klaas Kruistum. Ook één van de bovenbouwgroepen van Montessorischool Weert deed mee.

Als inzending maakten de leerlingen creatieve en zelfs kunstzinnige presentaties rondom de vraag: hoe ziet onze ideale school van de toekomst eruit? Uit ruim 120 ingezonden ideeën werden 10 projecten geselecteerd van verschillende basisscholen uit heel Limburg, die door de leerlingen op het grote podium aan elkaar en aan de jury werden gepresenteerd. Werkstukken, maquettes, films, raps, toneelstukjes en powerpoints; ze kwamen allemaal voorbij tijdens De Grote Eindshow. 

Winnaars

De jury had de zware taak om uit al deze innovatieve en diverse optredens een winnaar te selecteren. Na lang beraad werd Basisschool De Schatgraver uit Landgraaf tot winnaar uitgeroepen. 

Maar er was een leuke verrassing: alle finalisten mogen namelijk met hun hele klas naar de Efteling. Je kunt je voorstellen dat het dak eraf ging bij deze mededeling. Juryvoorzitter Hans Spekman: “Ik heb de meest creatieve dingen voorbij zien komen. Zoals een wc in de klas zodat ze minder lestijd verliezen of teleporteren om sneller op school te komen. Daarom was één winnaar kiezen vrijwel onmogelijk. De moed die je nodig hebt om op zo’n groot theaterpodium te staan, dan heb je van mij al gewonnen.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie