Verkeershinder rond Eindhoven: grote gasleiding dreigt te bezwijken

Algemeen Cranendonck Eindhoven Heeze-Leende Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Rijkswaterstaat

Regio – Update 16.13u – Vanmiddag wordt het verkeer rondom Eindhoven ernstig gehinderd door een probleem met een grote gasleiding in de buurt van de High Tech Campus. Reizigers die van of naar Eindhoven willen vertrekken worden geadviseerd rekening te houden met aanzienlijke vertragingen en de regio indien mogelijk te mijden.

Op dit moment staat er al een aanzienlijke file vanuit de richting van Weert tot aan Leende, en de verwachting is dat deze verder zal groeien. De A2 en N2 zijn in beide richtingen afgesloten tussen knooppunten De Hogt en Leenderheide vanwege het probleem met de gasleiding. Hulpdiensten zijn ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

Volgens berichtgeving van Omroep Brabant dreigt een gasleiding te barsten op de Professor Holstlaan, in de nabijheid van de High Tech Campus, als gevolg van een verzakking in de grond. De hulpdiensten zijn druk bezig om het gevaar te bezweren en verdere schade te voorkomen.

Het advies is om de berichten van de ANWB en Rijkswaterstaat goed in de gaten te houden, mocht je van of naar Eindhoven reizen over de snelweg.

Update 14.22 uur: De verwachting is dat de situatie rondom Eindhoven tot na de avondspits duurt. Blijf dus de verkeersinformatie extra goed in de gaten houden.

Update 16.13 uur: De hinder houdt aan. Een kraan van Herpertz uit Nederweert is onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee naar Eindhoven gereden (zie foto’s).


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie