Vier Wereldtheaterdag samen met het Munttheater

Foto via Munttheater

Vandaag, op 27 maart, is het Wereldtheaterdag. Een dag die in het teken staat van de meerwaarde van het theater. Theater heeft immers niet alleen de kracht om mensen te vermaken, maar ook om mensen te verbinden. Een lach, een traan, verwondering en herkenning – dat alles vind je terug in het theater. Het Munttheater viert deze dag met een speciaal aanbod voor iedereen. 

Aanbod voor iedereen 

Om Wereldtheaterdag te vieren, trakteert het Munttheater op een speciaal aanbod. Koop vandaag één ticket voor de toneelvoorstelling ‘In de lift’ en krijg het tweede ticket gratis van het Munttheater. Zo krijg je de kans om de magie van het theater te beleven en samen met iemand te delen. De kortingscode, die alleen op woensdag 27 maart 2024 geldig is, is ’theaterdag’. 

In de lift

Op woensdag 5 juni om 20.15 uur staat de voorstelling ‘In de lift’ in het Munttheater. Met acteurs Yazan Al Hakim, Rian Gerritsen (Wie is de Mol) & Sylvia Poorta. 

‘In de lift’ is een tragikomische toneelvoorstelling waarin de wereld van een ambitieuze zakenvrouw samenkomt met die van een gevluchte jongeman. Gaandeweg wordt duidelijk hoe ver zij van elkaar vandaan staan, maar direct óók hoeveel overeenkomsten zij hebben. Opgesloten in een benauwde ruimte zijn ze ongewild op elkaar aangewezen. ‘In de lift’ werkt op de lachspieren en stelt tegelijkertijd maatschappelijke problematiek aan de kaak. 

Wereldtheaterdag 

Wereldtheaterdag is een jaarlijks terugkerende dag waarop de meerwaarde van het theater wordt gevierd. Het is een ode aan de kracht van het podium, waarop emoties tot leven komen en verhalen tot de verbeelding spreken. Het theater is niet alleen een plek waar je je kunt vermaken, maar ook een plek om je verbonden te voelen en nieuwe perspectieven te ontdekken. 

Theater kan een goed middel zijn om vooroordelen effectief te verminderen. Het kan zo bijdragen aan het verminderen van discriminatie van mensen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond. De voorstelling ‘In de lift’ sluit hier mooi op aan. 

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 5 juni 2024
  • Locatie: Munttheater, Collegeplein 3 in Weert
  • Aanvang: 20.15 uur
  • Tickets: https://www.munttheater.nl/agenda/in-de-lift
  • Alleen op woensdag 27 maart 2024 krijg je het tweede ticket gratis met de kortingscode ’theaterdag’.