Volg jouw BBL-opleiding met terugkomdag in Budel

Plaats een reactie
Foto: Marieke Zentjens

Budel – Ben jij op de hoogte van de BBL-mogelijkheden in jouw eigen regio? In Cranendonck zijn er opties beschikbaar voor zij-instromers, schoolverlaters en overige geïnteresseerden. Wil je werken in of een overstap maken naar de techniek, maar heb je (nog) niet het juiste diploma?

Vereniging BIVAK biedt jong en oud de mogelijkheid een BBL-opleiding te volgen bij een aangesloten technisch leerbedrijf. Je gaat dan één dag per week naar school in Budel en werkt daarnaast vier dagen bij een leerbedrijf waar je in de praktijk wordt opgeleid tot vakman of -vrouw. BBL staat voor de combinatie tussen leren en werken. Je gaat meteen aan de slag in de baan van jouw keuze; dat betekent dat je ook direct salaris verdient.

BIVAK.tech, een bekende naam

Wellicht is de naam BIVAK.tech je bekend vanuit de middelbare beroepsrichting die wordt aangeboden op het BRAVO! College. Leerlingen tussen de 12 en 18 jaar volgen hier een technisch vmbo-programma met stages in de praktijk. Aansluitend aan deze studie zijn zij in de gelegenheid hun BBL te vervolgen in Budel. Maar dit is niet alleen voor hen een mogelijkheid: ook schoolverlaters van andere middelbare scholen, zij-instromers of personen die hun technische opleiding willen herstarten zijn van harte welkom.

Een maatwerk BBL-traject met terugkomdag in Budel is geschikt voor iedereen die een technisch vak wil leren, maar ook de stabiliteit van een duurzame baan met ontwikkelkansen wil ervaren.

Weert, Heeze-Leende, Valkenswaard en omstreken

Het maakt dan ook niet uit in welke gemeente je woonachtig bent. Vereniging BIVAK zet zich in om lokaal talent in de eigen regio te behouden. Door de terugkomdag dichter bij huis aan te bieden, hoopt de vereniging te stimuleren dat leerkansen in de eigen regio worden aangegrepen. De zuidelijke gemeentes staan immers bekend om de rijke omgeving aan technische bedrijven.

Het fijne aan het maatwerk van Vereniging BIVAK is dat je zelf jouw leerplek kunt aandragen. In samenwerking met (onderwijs)partners zorgt Vereniging BIVAK dat jouw opleiding aansluit bij de examineringsbehoeften, wat leidt tot een erkend diploma. Voor die ene terugkomdag hoef je niet ver te reizen, maar kom je gewoon naar Budel. Hoe handig is dat! Tijdens deze terugkomdag worden theoretische kennis en praktische vaardigheden aangeleerd.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in deze vorm van opleiden? Neem dan contact op via [email protected]. Er zijn al een heleboel bedrijven waarbij je kunt werken ene eren aangesloten bij de vereniging. Deze kun je vinden via www.bivak.tech. Heb je zelf al een leerplek in de regio, maar wil je een terugkomdag in Budel? Ook dan is het verstandig contact op te nemen, zodat jouw leerplek aangesloten kan worden bij het collectief van Vereniging BIVAK.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie