[Update] Waar is de hand van Maria gebleven?

Algemeen Weert 6 reacties 2 min. leestijd

Update – Op zondag 3 maart j.l. vond er tijdens een voetbalpartijtje naast de Sint Martinuskerk op de Markt een ongelukje plaats. Maria die op enkele meters hoogte tegen de steunbeer van het linkerzijschip van de St. Martinuskerk staat, verloor haar hand.

Een jeugdige voetballer, gedreven door zijn enthousiasme, schoot de bal zo hard dat de rechterhand met manchet van het stenen Mariabeeld afbrak. De hand van Maria viel naar beneden, bleef kort liggen maar verdween helaas al snel.

“De vader van deze voetballer heeft zich direct bij het kerkbestuur gemeld. Dat siert hem en dat mag hier zeker gezegd worden”, aldus het kerkbestuur. Echter staat het kerkbestuur nu ook voor de taak het beeld te laten restaureren.

Op een enigszins komische noot, zij het met serieuze intenties, zijn zij momenteel op zoek naar de afgebroken hand. Het kerkbestuur doet een vriendelijk verzoek aan voorbijgangers, wandelaars en anderen die mogelijk de hand hebben gezien, of deze wellicht uit voorzorg hebben meegenomen, om contact op te nemen.

Contact

Het kerkbestuur verzoekt deze personen om per e-mail contact op te nemen met Ernest Vermeulen, de secretaris, via [email protected]. Het terugvinden van de hand zou de restaurateur aanzienlijk van dienst zijn, aangezien er momenteel een nieuwe hand gereconstrueerd moet worden.

Update: De hand is terecht!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties