Warm Wonen Winkel voor één dag in het teken van circulariteit 

Plaats een reactie

De Warm Wonen Winkel in Weert staat zaterdag 16 maart volledig in het teken van circulariteit ter gelegenheid van de ‘Week van de Circulaire Economie’. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om inwoners van alle leeftijden bewust te maken van circulariteit. Hoe verminder je jouw hoeveelheid afval? Hoe zorg je dat spullen een tweede leven krijgen? En hoe winkel je bewuster? Alle inwoners van de gemeente Weert zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

In de ochtend kunnen bezoekers een ‘heksenmuts’, een insectenhotel voor oorwormen en lieveheersbeestjes maken. Manuel Gaertner van de gemeente Weert vertelt tijdens een informatieve sessie over de snelst groeiende afvalstroom van Europa, elektronisch afval. Ook kunnen bezoekers gedurende de dag in gesprek met Weerter organisaties over circulaire activiteiten waaraan ze zelf kunnen bijdragen. 

Samen voor een duurzamer Weert 

Wethouder Martijn van den Heuvel is verantwoordelijk voor circulaire economie: “De Warm Wonen Winkel wordt vóór een dag omgetoverd tot een kenniscentrum over circulariteit. Bezoekers komen hier meer te weten over hoe ze kunnen bijdragen aan een circulaire economie. Daarnaast zijn er al harstikke veel mooie circulaire initiatieven in onze gemeente, die we graag een plekje geven tijdens deze dag. Ik ben blij dat we op een laagdrempelige manier kunnen laten zien dat iedereen een positieve impact kan maken op het milieu en de toekomst van onze gemeente.” 

Praktische informatie 

  • Datum: zaterdag 16 maart
  • Tijd: van 10:00 tot 15:00 uur
  • Locatie Warm Wonen Winkel, Meikoel 3, 6001 EE, Weert

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Laat je inspireren door de mogelijkheden van een circulaire levensstijl. Kijk voor alle informatie op www.warmwoneninweert.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie