Tweede editie Wien & Kien door Ladies’ Circle Weert een groot succes

Algemeen Uitgaan Weert Plaats een reactie 1 min. leestijd

Ladies’ Circle Weert organiseerde op 8 maart voor de tweede keer hun sponsorevenement Wien & Kien. Zo’n 100 enthousiaste dames deden mee aan deze ludieke bingo met mooie prijzen. De volledige opbrengst van de avond, die later bekend wordt gemaakt, gaat naar het goede doel.

Menstruatiearmoede

Het goede doel waar de Ladies’ Circle zich dit jaar voor inzet is het tegengaan van menstruatiearmoede. Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen die in armoede leven, is er thuis geen geld voor maandverband of tampons. Dit zorgt ervoor dat zij vaker thuis blijven en daardoor school, werk, sport of sociale activiteiten missen. 

Een MUP op elke Weerter middelbare school

Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties zoals scholen. De Ladies’ Circle wil met de opbrengst van de Wien & Kien zorgen dat er op elke middelbare school in Weert een Menstruatieproducten Uitgifte Punt (MUP) komt voor de leerlingen. Zo kunnen in Weert zoveel mogelijk jonge vrouwen gewoon mee blijven doen aan belangrijke zaken in hun leven. 

Meer informatie over dit goede doel? Ga naar www.armoedefonds.nl/menstruatiearmoede


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie