Weert doet mee met Landelijke Opschoondag op 23 maart

Algemeen Weert 5 reacties 3 min. leestijd

Op zaterdag 23 maart 2024 is het de Landelijke Opschoondag. Tienduizenden Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen voor een schone buurt. In Weert trappen ze de actie om 10.00 uur gezamenlijk af op de parkeerplaats van Sportpark Boshoven, bij de Hangout.

De gemeente stelt net als andere jaren weer hulpmiddelen zoals afvalknijpers beschikbaar en zorgt voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Gezamenlijk aftrapmoment

Ze starten de Landelijke Opschoondag met een gezamenlijk aftrapmoment. Dit vindt plaats op de parkeerplaats bij Sportpark Boshoven, nabij de Hangout, om 10.00 uur. Wethouder Lizbeth Steinbach stuurt iedereen goed uitgerust op pad. Je kunt namelijk je eigen hesje afhalen en wanneer nodig opruimmateriaal in bruikleen krijgen. Vanuit het startpunt zijn er veel mogelijkheden om samen een ronde te lopen. Langs het kanaal, de Randweg, Boshoven in of richting stad; overal komt jouw inzet van pas.Volle zakken plaats je langs de weg, waar de gemeente ze na een seintje oppikt.

Speciale hesjes

Sinds maart 2021 bestaat het Facebook-platform Schoon Weert, waar Weertenaren die zich inzetten voor de bestrijding van zwerfafval, tips en ervaringen kunnen uitwisselen en waar soms gezamenlijke acties ontstaan. Ook gemeente Weert heeft zich bij deze groep aangesloten. Dit houdt de lijntjes kort. Om alle Weerter zwerfafvalhelden in het zonnetje te zetten en ze herkenbaar te maken, heeft de gemeente op initiatief van actieve ‘Schoon Weertse’ Tillie Joosten hesjes laten maken. Laat zien dat jij actief bent in de strijd tegen zwerfafval en haal jouw eigen hesje bij het startmoment op! Je hoeft hiervoor niet aangesloten te zijn bij Schoon Weert, maar uiteraard is het leuk om dat alsnog te doen.

Aanmelden en hulpmiddelen

Meld je om mee te doen uiterlijk zaterdag 16 maart aan. Om enthousiaste inwoners, verenigingen, scholen en andere organisaties te helpen met hun acties, stelt de gemeente Weert weer hulpmiddelen beschikbaar. Je kunt afvalknijpers, handschoenen en afvalzakken lenen. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan uiterlijk 16 maart een mail naar [email protected] en laat weten hoe de gemeente je kan helpen. Aanmelden niet gelukt? Uiteraard ben je op de dag zelf gewoon welkom om aan te sluiten.

Ingezameld afval afvoeren

Deelnemers kunnen op 22, 23 en 24 maart de locatie waar ze volle zakken met ingezameld afval achterlaten, doorgeven via [email protected]. De gemeente haalt ze dan op en voert ze af. Hiervoor moet wel gebruik gemaakt worden van speciale afvalzakken die voor de actie bedoeld zijn. Ook deze vraag je bij de gemeente aan.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties