517e editie HEMA IJzeren Man Volksloop in beeld

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via HEMA IJzeren Man Volksloop

Onder een stralende zon vond op zondag 7 april 2024 de 517e HEMA Volksloop plaats. Na alle regen van de afgelopen weken was daar eindelijk een warme dag met een ideaal loopklimaat. Om half tien stond de jeugd te trappelen om aan de tweede van de zes jeugdwedstrijden te beginnen. Er werd dan ook fel gestreden om de prijzen.

Jubilarissen

Tijdens deze editie waren er weer diverse jubilarissen, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Zij kregen allemaal een medaille uitgereikt. Twee jeugdige lopers, Jealy Sint Jago en Fay Bakker, hadden allebei tien keer meegedaan. Bij de senioren was dat Rudy Verhees. Tevens was er een jubilaris die voor de vijftigste keer meedeed: Wilbert Driessen kreeg hiervoor een aandenken uitgereikt.

Afstandsrecord

Ook de jonge Jaivik Kiggen ontving een aandenken. Hij heeft tijdens de vorige HEMA Volksloop, op zondag 3 maart, een parcoursrecord gelopen op de afstand van 1,3 km. Jaivik liep deze afstand in 5:31 minuten en verbrak daarmee het oude record van 5:36 minuten.

Steeds meer deelnemers

Met dank aan het stralende weer deden aan deze 517e editie van de HEMA IJzeren Man Volksloop ruim tweehonderd lopers mee. De volksloop, die al bestaat sinds april 1980, groeit zo langzaam maar zeker weer naar het oude niveau. Iedere maand verwelkomt het evenement veel nieuwe lopers, afkomstig van heinde en verre. Niet alleen uit Midden-Limburg, maar ook uit de rest van de provincie, Noord-Brabant en België.

De volksloop vindt iedere eerste zondag van de maand plaats, op prachtige parcoursen en met vele extra’s. Je tijd wordt geregistreerd en als je 10, 50 of 100 keer hebt meegedaan, ontvang je een aandenken. Als je 8 keer of meer per jaar meedoet, maak je bovendien kans op een mooie fiets – deze keer is dat een e-bike.

Volgende editie

De volgende HEMA IJzeren Man Volksloop vindt plaats op zondag 5 mei. Je kunt je tot en met donderdag 2 mei voorinschrijven via deze link. De kosten hiervoor bedragen € 3,-. Inschrijven op de dag zelf kan ook: je betaalt dan € 4,50. Jeugd tot en met 15 jaar mag gratis meedoen. De loop start iedere maand bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2 in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie