Weerter keramisten openen deuren atelier

Algemeen Kunst en Cultuur Weert 3 reacties 2 min. leestijd
'Left Luggage' door Saskia Keijzers

Op zaterdag 20 en zondag 21 april openen een aantal leden van Keramiek Kring Limburg voor het tweede jaar op rij de deuren van hun ateliers. Twee Weerter kunstenaars, Saskia Keijzers en Alda Brunenberg, doen hieraan mee.

De ateliers van de deelnemende keramisten zijn te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur of op afspraak. Saskia Keijzers opent de deuren van haar atelier aan de Ittervoorterweg 133 in Swartbroek en heeft daarbij gastexposant Alda Brunenberg uitgenodigd. De volledige lijst met deelnemers en een routebeschrijving vind je op www.keramiekkringlimburg.nl.

Keramiek Kring Limburg

De Keramiek Kring Limburg is een groep professionele keramisten uit de Euregio Limburg. Hun werk biedt een brede variëteit aan verschijningsvormen, technieken, creativiteit en vakmanschap. Te zien is zowel toegepast als vrij werk en een grote variatie in onderwerpen, motieven en vormen.

De stijlen bewegen zich tussen figuratief en abstract, tussen gedetailleerd en monumentaal. De huid van de objecten is op verschillende manieren bewerkt: van glazuur tot decoraties met engobes of onderglazuur, goud- en zilverlusters of transfers.

De keramisten gebruiken verschillende bewerkingsmethoden: ze draaien, gieten, modelleren of bouwen hun werk stukje bij beetje op. Ook de stooktechnieken variëren: van het Japanse Raku stoken en hout stoken, tot oxiderend of reducerend stoken in een gas- of elektrische oven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties