Avondexcursie door Sarsven en De Banen

Algemeen Nederweert Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto door Henk Heijligers

Nederweert-Eind – Vrijdagavond 26 april staat er een excursie door Sarsven en De Banen tussen Nederweert-Eind en de zuidrand van Weert gepland. De 2,5 uur durende excursie wordt georganiseerd door Het Limburgse Landschap.

Topnatuur

Tussen Nederweert-Eind en de zuidrand van Weert strekt zich een langgerekt vennengebied uit. De Banen, Sarsven, Kwegt, Schoorkuilen en Roeventerpeel maken hier deel van uit en zijn in beheer van Het Limburgs Landschap. De met elkaar verbonden vencomplexen zijn van grote waarde voor planten, libellen en water- en moerasvogels. Niet voor niets hebben ze de status van Natura 2000, waarbinnen de meest bijzondere natuurgebieden van heel Europa worden gerekend.

Op diverse plaatsen staan uitkijkplatforms en kijkhutten, waardoor het gebied goed te overzien is. Reigers, zowel de grote zilverreiger als de blauwe reiger, zullen tijdens de gratis wandeltocht zeker gezien worden. Vergeet je verrekijker dan ook niet mee te nemen. Ook stevige wandelschoenen worden aanbevolen.

Steentijd

De omgeving van Sarsven en De Banen heeft echter nog meer bijzonderheden. Het is een van de belangrijkste Nederlandse vindplaatsen van bewoning uit de Oude Steentijd. Tijdens onderzoek zijn voorwerpen aangetroffen van rondtrekkende jager-verzamelaars van zo’n 13.000 jaar geleden.

Praktische informatie

  • Datum: vrijdagavond 26 april 2024
  • Locatie vertrek: Dagcamping Houtsberg, Banendijk 2a in Nederweert-Eind
  • Aanvang: 19.00 uur
  • Kosten: € 2,50,- per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis)
  • Tickets: www.limburgs-landschap.nl/kalender

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie