Bouw je eigen knikkerbaan met Gravitrax bij Bibliocenter Weert

Kinderen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Bibliocenter

Bibliocenter Weert nodigt alle jonge ontdekkers tussen de 6 en 12 jaar uit om de wereld van Gravitrax te verkennen tijdens de workshop op 4 mei om 10.30 uur. Kinderen krijgen de kans om hun eigen knikkerbaan te bouwen, compleet met een scala aan spannende uitbreidingen.

Tijdens de workshop kunnen de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en kunnen de mogelijkheden en uitdagingen van het spel worden ontdekt. Kinderen bouwen hun eigen knikkerbaan met behulp van startersets, uitbreidingen en actietegels. Van trampolines tot mixers, magnetische kanonnen tot katapulten en spiralen, alles staat tot hun beschikking. 

Ze worden aangemoedigd om zichzelf uit te dagen door complexe banen te construeren waarbij banen elkaar kruisen, over elkaar heen gaan of onder elkaar door lopen. Met de toevoeging van trucs, zwaartekracht en timing wordt het spel nog interessanter. De enige grens is de verbeelding.

Gravitrax

Gravitrax, ontwikkeld door het gerenommeerde Duitse bedrijf Ravensburger, werd in 2023 uitgeroepen tot STEAM speelgoed van het jaar. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Art en Mathematics, waarbij de nadruk ligt op wetenschap, technologie, ontwerp, kunst en toegepaste wiskunde. De workshop wordt geleid door de enthousiaste Daan de Nijs (36 jaar), een fervent liefhebber van bouwen met Gravitrax.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 4 mei 2024
  • Tijd: 10.30 tot 12.30 uur
  • Leeftijdsgroep: 6-12 jaar
  • Locatie: Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250 in Weert
  • Kosten: € 2,50 per deelnemer
  • Aanmelden via www.bibliocenter.nl/activiteiten

Voor meer berichten over activiteiten voor kinderen, bekijk de categorie ‘Kinderen’ en voeg deze toe aan je voorkeuren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie