De Nieuwe Senior presenteert jaarprogramma tijdens muzikaal lentefeest

Algemeen Spotlight Uitgaan Uitgelicht Reageer 5 min. leestijd

Ouderen uit Weert en omstreken zijn van harte uitgenodigd om op zondag 21 april het begin van de lente te komen vieren in Buurthuis Moesel. Activiteitenbureau De Nieuwe Senior organiseert die middag een vrolijk lentefeest dat muzikaal wordt opgeluisterd door het Weerter zangduo Mieke & Petra Crins en DJ Kimmeneed. Tevens wordt op deze middag het jaarprogramma van het activiteitenbureau gepresenteerd.

Persoonlijke aandacht voor eenzame ouderen

Boottochten op de Maas, een bezoek aan een bloementuin, theatervoorstellingen, een Weerter middag – het kán niet op. “Geraniums zijn verleden tijd”, aldus Giel Thijssen. De 33-jarige is oprichter van activiteitenbureau De Nieuwe Senior: een maatschappelijk activiteitenbureau dat zowel jonge als oudere ouderen stimuleert erop uit te gaan. Met persoonlijke aandacht, verrassende activiteiten en een gezellige sfeer wil Giel eenzaamheid onder ouderen tegengaan en hun levenslust vergroten.

“Tijdens de coronapandemie zag ik van dichtbij hoe pijnlijk verborgen eenzaamheid onder ouderen was. Het gaf mij het inzicht dat ik nodig had om de juiste carrièreswitch te maken: ik wil de mens centraal stellen.” Dat doet hij nu onder de naam De Nieuwe Senior. “De formule is eigenlijk heel simpel: ik maak een flyer waarop mijn telefoonnummer dik gedrukt staat en dan hoeven ouderen alleen maar te bellen om een ticket te bestellen.”

Giel bezorgt de tickets persoonlijk bij de ouderen thuis, waar hij meteen een praatje met ze kan maken. In april vorig jaar organiseerde hij zijn eerste activiteit in het Munttheater, waarvoor hij 84 tickets bij ouderen thuisbezorgde. “Ze zijn best wel vereenzaamd en ze vinden het alleen al fijn om even tien minuten een kopje koffie te drinken, te praten over vroeger – je kent het wel. Zo voorziet het activiteitenbureau ook in een stukje welzijnsbehoefte van ouderen.”

Ouderen genieten van elkaar ontmoeten

Na het eerste bezoek aan het Munttheater volgden vorig jaar al onder andere zeven boottochten, waarbij Giel de ouderen thuis ophaalde en ook weer terugbracht. “Met zo’n boottocht rijden we naar Maasbracht, waar we van 11.00 tot 13.00 uur over de Maas varen. Vervolgens rijden we met een busje terug naar Weert om daar te genieten van een heerlijke lunch. Daarna brengen we de mensen weer naar huis. Ze zijn dan van ongeveer 10.00 uur ’s ochtends tot 15.00 uur ’s middags op pad. Altijd in kleine groepjes van maximaal 10 personen, zodat we aan iedereen persoonlijk aandacht kunnen schenken.”

Naast boottochten organiseerde Giel ook al eerder een bezoek aan een bloementuin, een Weerter middag, diverse theaterbezoeken, een kerstmiddag en een muzikaal nieuwjaarsfeest. “De ervaring leert dat als mensen één keer geboekt hebben, ze regelmatig terugkomen. Omdat ze zo genieten van het sociale aspect: elkaar ontmoeten, zelfs heel veel mensen van vroeger weer zien.”

Muzikaal lentefeest met jaarprogramma

Het muzikale nieuwjaarsfeest op 14 januari van dit jaar was met 111 enthousiaste ouderen zo’n succes, dat Giel besloot ook een lentevariant van dit feest te organiseren. De formule blijft hetzelfde: tickets zijn te bestellen via het telefoonnummer op de flyer en worden persoonlijk thuisbezorgd. Het muzikale lentefeest vindt plaats in Buurthuis Moesel, waar ook het muzikale duo Mieke & Petra Crins en DJ Kimmeneed klaarstaan om de ouderen een feestelijke middag te bezorgen.

Tijdens dit muzikale lentefeest presenteert Giel tevens het jaarprogramma van De Nieuwe Senior. Een tipje van de sluier: “Veel van de activiteiten die we vorig jaar hebben gedaan komen wegens succes terug. In de zomer gaan we op pad: varen op de Maas, wandelen door de bloementuinen en naar het theater bijvoorbeeld. In het najaar hebben we drie middagen in Buurthuis Moesel: een Weerter middag met onder andere Frans Adriaens en Mark & Wilhelmien, een bezoek van de Maaskapel en een smakelijke kerstmiddag.”

Tickets voor het muzikale lentefeest op zondag 21 april zijn verkrijgbaar door uiterlijk vrijdag 19 april te bellen met Giel, via telefoonnummer 06-13406144. Giel komt de tickets dan persoonlijk bij je thuisbezorgen, en natuurlijk direct even een praatje maken. “Dat is de kracht van De Nieuwe Senior.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie