Dit is waarom epoxy vloeren zo populair zijn

Zakelijk Reageer 4 min. leestijd
Foto via: Pexels

De laatste jaren zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor een gietvloer. Logisch, want deze vloeren hebben namelijk ontzettend veel voordelen. Daarbij maakt het nog niet eens zozeer uit of je nu kiest voor een vloer van epoxy giethars, betonvloer of een van de vele andere varianten die er zijn. Omdat we ons in dit artikel met name focussen op een epoxy giethars vloer en welke voordelen deze allemaal heeft, laten we voor nu die anderen even achterwege. We zullen ze uiteraard wel meenemen als vergelijk maar qua diepgang is het puur de epoxyvloer. 

Wat is een epoxyvloer precies? 

Een epoxyvloer is een soort gietvloer gemaakt van epoxyhars, een vloeibare kunststof. Deze hars wordt gemengd met een hardener, waardoor het uithardt tot een sterke, naadloze en vlakke ondergrond. Bij epoxywinkel kun je terecht voor kwalitatief hoogwaardige epoxy, waarmee je niet alleen een vloer kunt leggen, maar ook allerlei andere creatieve dingen kunt doen. Wat dacht je van het maken van onderzetters of een van de vele andere dingen. Als we puur kijken naar de epoxyvloer, dan is dit qua krasbestendigheid een van de sterkste vloeren die er zijn. 

Duurzaam

De reden dat steeds meer mensen kiezen voor een epoxyvloer, is omdat het een vloer is die ontzettend lang meegaat. Doordat ze zo kras- en stootbestendig zijn, is de kans op beschadigingen ontzettend klein. De kosten voor een gietvloer van epoxy mogen dan misschien wel wat hoger liggen, uiteindelijk verdient zich dit op lange termijn meer dan terug. 

Slijtvast 

Epoxyvloeren zijn perfect voor omgevingen met intensief gebruik, waar de meeste ‘normale’ vloeren snel slijten. De unieke samenstelling van epoxyhars maakt de vloer sterk en bestand tegen krassen, slijtage en zelfs chemicaliën. Of het nu gaat om zware meubels in je woonkamer, intensief voetverkeer in de winkel of industriële machines in een werkplaats, een epoxyvloer kan ertegen. Het is daarom dus ook niet heel vreemd dat ook steeds meer bedrijven kiezen voor deze vloeren. 

Onderhoudsvriendelijk 

Schoonmaken is voor de meesten niet de favoriete hobby. Hoe fijn is het dan dat je een vloer hebt waarbij dit een stuk minder nodig is dan bij veel andere vloeren? Kies je namelijk voor een vloer van epoxy giethars, dan is deze volledig naadloos. We hoeven je dus ook niet uit te leggen dat vuil en andere resten zich niet tot nauwelijk kunnen nestelen. Dit heeft als voordeel dat je deze vloeren lang niet zo vaak en intensief hoeft schoon te maken, dan bijvoorbeeld een houten vloer die wel naden en kieren heeft. 

Veelzijdigheid 

Waar we bij gietvloeren toch vaak denken aan een saaie grijze kleur, is dit tegenwoordig allang niet meer het geval. Sterker nog, gietvloeren kunnen in allerlei verschillende kleuren worden gelegd. Stel dat je een bepaalde kleur wilt, dan is dit in de meeste gevallen geen enkel probleem. Houd er alleen wel rekening mee dat het kan zijn dat je hier een kleine meerprijs voor betaalt, aangezien deze voor je gemaakt moet worden. Even iets om over na te denken dus.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie