Dodenherdenking en Bevrijdingsdag 2024 in Weert

Algemeen Reageer 3 min. leestijd

Zaterdag 4 mei worden voor de 79ste keer de Nederlandse oorlogsslachtoffers herdacht. Dit wordt in Weert gedaan met een herdenkingsbijeenkomst bij de Rumolduskapel, gelegen aan de Molenpoort. Het gemeentebestuur van Weert en de Stichting 4 en 5 mei Weert nodigen je uit om hierbij aanwezig te zijn. Op zondag 5 mei vindt er een gratis Bevrijdingsconcert plaats in de Martinuskerk. Het Nationaal thema voor 4 & 5 mei 2024 is ‘Vrijheid vertelt; opmaat naar 80 jaar vrijheid.’

Dodenherdenking 4 mei

Samen herdenken we op zaterdag 4 mei alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties erna. Op 4 mei hangen we in Nederland de vlag de hele dag (van zonsopgang tot zonsondergang) halfstok, als teken van eerbied en respect voor de oorlogsslachtoffers.

De Herdenking in Weert vindt plaats bij de Rumolduskapel, aan de Molenpoort. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De plechtigheid begint om 19.15 uur. De organisatie vraagt je rond 19.00 uur aanwezig te zijn. De muziek wordt dit jaar verzorgd door fluitenensemble Mei Li.

Na afloop van de plechtigheid ben je van harte uitgenodigd voor een gezamenlijk kopje koffie in het Munttheater aan het Collegeplein 3 in Weert.

Kranslegging

Tijdens de herdenking kun je bij de Rumolduskapel een krans (met een maximale doorsnede van 80 centimeter), bloemen of een bloemstuk leggen. Graag wil de organisatie dan je naam weten en indien je dit doet namens een organisatie, ook welke organisatie het betreft. Je wordt vriendelijk verzocht om je naam en/of organisatie door te geven vóór 30 april aanstaande via het e-mailadres [email protected].

Je kunt de krans of het bloemstuk op 4 mei tussen 16.30 en 17.00 uur bij de Rumolduskapel aan de Molenpoort (laten) bezorgen. Ook is er na afloop van het officiële gedeelte de gelegenheid tot het leggen van een bloemstuk. Indien je dit wenst, kun je dat vooraf melden bij de ceremoniemeester ter plaatse.

Bevrijdingsdag 5 mei

Ook dit jaar vindt er op zondag 5 mei een Bevrijdingsconcert plaats in de Sint Martinuskerk in Weert. Het Weerter Mannenkoor en het Weerter gemengd koor Vivace verzorgen vanaf 14.00 uur een concert. Het concert in de monumentale Martinuskerk is gratis bij te wonen. Je bent van harte welkom.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie