Dronken man botst tweemaal met auto tegen vangrail op A2 bij Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – In de nacht van zondag op maandag heeft op de snelweg A2 bij Kelpen-Oler een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Het ongeval vond omstreeks 2.00 uur plaats in de rijrichting van Maastricht naar Weert.

Alcohol

Een auto raakte van de weg en botste tweemaal tegen de vangrail. Bij aankomst van de politie bleek de bestuurder ongedeerd, maar ook onder invloed van alcohol. Hij had moeite met spreken en het vinden van de politieauto nadat hij was aangehouden.

Lacherig

De man leek de situatie niet al te serieus te nemen en deed er wat lacherig over. Maar vermoedelijk zal het lachen hem snel vergaan zodra hij geconfronteerd wordt met de kosten van onder andere het herstel van de vangrail. Naar verluidt bedragen deze kosten circa 2500 euro per meter.

Onderzoek

De dronken bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Een alcoholanalyse zal moeten uitwijzen hoeveel de man precies gedronken had. De beschadigde vangrail zal worden gerepareerd in opdracht van Rijkswaterstaat.