Gratis openbaar vervoer voor Limburgse minima

Algemeen Plaats een reactie 2 min. leestijd
Archieffoto

Limburgse minima kunnen binnenkort in de daluren kosteloos reizen met het openbaar vervoer, zoals besloten door de Provinciale Staten. Ze zullen binnenkort via hun gemeente een Dal Vrij Limburg-pas ontvangen van vervoersmaatschappij Arriva.

Deze pas is bedoeld om het openbaar vervoer toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken, en om de houders te ondersteunen bij hun volwaardige deelname aan de samenleving. De financiering van de Dal Vrij Limburg-pas komt voort uit ongeveer 4,5 miljoen euro aan Limburgse Bikker-gelden.

De pas is het resultaat van onderhandelingen binnen het coalitieakkoord, waar met name de PvdA zich hard voor heeft gemaakt. PvdA-gedeputeerde Jasper Kuntzelaers is dan ook verheugd over dit besluit. Aleida Berghorst, fractievoorzitter van de PvdA Limburg Statenfractie, voegt toe: “Openbaar vervoer moet toegankelijk zijn voor elke Limburger. Liefst zagen wij dat dit ook zou gelden buiten de daluren, maar de toekomst zal uitwijzen of dat mogelijk is.”

Het idee voor een Limburgse kortingspas voor het ov stamt uit 2023 en komt van Thea Jetten, fractievoorzitter van de Statenfractie van GroenLinks Limburg. Jetten is dankbaar dat de PvdA, met name gedeputeerde Kuntzelaers, haar idee heeft omarmd en verbreed.

“Ik zie dagelijks in mijn omgeving hoe belangrijk het is dat mensen meedoen in de samenleving. Denk aan contacten onderhouden met mensen verder weg, en naar een ziekenhuis of winkel kunnen gaan. Is dat niet mogelijk, dan wordt je wereld heel klein. Zeker op het platteland, waar mensen vaak langere afstanden moeten afleggen om ergens te komen.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie