Informatieavond over recreatie, toerisme en erfgoed in Cranendonck

Algemeen Cranendonck Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Budel-Dorplein – Maandag 22 april staat er een informatieavond gepland rond het thema ‘Erfgoed en cultuurhistorie als inspiratiebron voor recreatie en toerisme’, onder leiding van drs. Ferdi Das en Chris Kalisvaart, MSc (beiden werkzaam voor de gemeente Cranendonck). De avond wordt georganiseerd door Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’.

Ferdi en Chris houden zich bij de gemeente Cranendonck bezig met recreatie, toerisme en erfgoed. Samen hebben ze een presentatie van de actuele stand van zaken en het nog te ontwikkelen beleid voor beide vakgebieden voorbereid. Hierbij komen aan bod: de nieuwe Visie Recreatie en Toerisme (R&T) voor Cranendonck (in de maak); recreatieve doelgroepen, onder andere in relatie tot erfgoed; trends, ontwikkelingen en kansen; recreatie en toerisme binnen het toekomstig erfgoedbeleid (2025-2031) en voorbeelden van reeds bestaand en toekomstig aanbod op het snijvlak van recreatie en erfgoed. 

Gedachtewisseling 

Na de presentaties willen de sprekers graag met het publiek van gedachten wisselen hierover. Daarbij komen vragen aan bod als: op welke manier(en) kan erfgoed zichtbaar worden gemaakt in de maatschappij? Waar liggen in de gemeente kansen om erfgoed en het verhaal van Cranendonck te vertellen voor het grote publiek, waaronder ook toeristen van buiten de gemeente? Welke rol kan de heemkundekring spelen in dit verhaal? Ook het oprichten van een klankbordgroep Erfgoed en R/T komt ter sprake.

Sprekers

Ferdi Das (1972) heeft aan de universiteit in Tilburg Vrijetijdswetenschappen gestudeerd, met als aandachtsveld Toerisme en Marketing. Sinds 2020 werkt hij bij de gemeente Cranendonck als Beleidsmedewerker Recreatie en Toerisme.

Chris Kalisvaart (1980) studeerde aardwetenschappen in Utrecht met als specialisatie klimaatverandering en landschapsdynamiek tijdens het Pleistoceen en Holoceen. Tegenwoordig is hij werkzaam als Adviseur Erfgoed voor de gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck. 

Praktische informatie

  • Datum: maandag 22 april 2024 
  • Aanvang: 20.00 uur 
  • Locatie: Zaal ‘De Schakel’, Sint-Barbaraweg 1 in Budel-Dorplein 
  • Entree: gratis voor leden, € 2,50 voor niet-leden

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie