Praatje over groene stroom uit je buurt

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd
Foto via Warm Wonen in Weert

Wil je overstappen op 100% groene stroom bij jou uit de buurt, maar weet je nog niet hoe dat moet? Op donderdag 18 april houdt Henk Lambrichts, bestuurslid van WeertEnergie een informatief praatje over het afnemen van lokaal opgewekte stroom van WeertEnergie. Aan de hand van een rekenvoorbeeld laat hij zien hoe de salderingsregeling werkt bij ‘Om | nieuwe energie’. Dit is het energiecollectief waar WeertEnergie bij is aangesloten. 

Jaarlijks voorziet WeertEnergie ongeveer 12.000 huishoudens van duurzame stroom. Dat doet de organisatie onder meer met het windpark langs de A2 en de zonneparken Leveroysedijk en Altweerterheide met buurtbatterij. Het doel is om samen Nederland energieneutraal te maken en minder afhankelijk te zijn van het buitenland en grote instanties. 

Praktische informatie

Het gratis praatje op donderdag 18 april begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Aanmelden kan via www.warmwoneninweert.nl.

De praatjes worden georganiseerd door Warm Warmen in Weert. Dat is een samenwerkingsverband tussen WeertEnergie, gemeente Weert en Wonen Limburg. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie