Internationaal Volksdansfestival in Franciscus Huis

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Volksdansgroep Wertha

Volksdansgroep Wertha, opgericht in 1974, viert haar 50-jarig jubileum met een Internationaal Volksdansfestival in het weekend van 19 en 20 oktober 2024. Het festival vindt plaats in het Franciscus Huis in Weert.

Internationaal Volksdansfestival in Weert

Op zowel zaterdag 19 als zondag 20 oktober zullen er in het Franciscus Huis avondvoorstellingen worden gegeven door de deelnemende groepen. Naast Volksdansgroep Wertha uit Weert zijn dat Vendelgroep Die Landauwe uit Genk (België), Csepel Tacegyüttes uit Boedapest (Hongarijë), Folklorna Drustvo uit Preddvor (Slovenië), Alicata uit Licata (Sardinië, Italië) en een Pipeband uit Limburg. Zij zullen op zondagmiddag 20 oktober bovendien een optocht verzorgen door het centrum van Weert. Tevens zal er een reünie zijn van onder andere oud-dansers, -muzikanten en gastgezinnen.

Uitnodiging van Slovenië

In reactie op de uitnodiging van Volksdansgroep Wertha heeft de volksdansgroep uit Slovenië de Weerter dansers uitgenodigd om eveneens deel te nemen aan het Internationale Volksdansfestival in Preddvor, waaraan de Weerter volksdansgroep ook in 1977 heeft opgetreden. Het Internationale Volksdansfestival in Slovenië vindt plaats van 21 tot en met 23 juni 2024. Volksdansgroep Wertha zal zowel Nederlandse volksdansen als Middeleeuwse hofdansen uitvoeren op beide festivals.

Oproep

Met name voor het festival in Slovenië vraagt Volksdansgroep Wertha de hulp van dansers en danseressen, kinderen vanaf 8 jaar voor de kindergroep, figuranten en muzikanten. Verder zijn er voor het Internationale Volksdansfestival in Weert ook gastgezinnen nodig om de groepen uit andere landen in het weekend van 19 en 20 oktober op te nemen, evenals sponsoren en vrijwilligers om de groepen te begeleiden. Iedereen kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 06-51717495.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie