Jubileumeditie 100 Mijl van Rooj op 8 juni

Algemeen Sport Stramproy Reageer 4 min. leestijd
Archieffoto

Stramproy – Cycle for Charity viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. Op zaterdag 8 juni 2024 vindt het jaarlijks evenement ‘De 100 Mijl van Rooj’ plaats. Traditiegetrouw stappen de fietsers ’s morgens in de touringcar om zich te laten afzetten op een plek zo’n 100 mijl verderop en van daaruit terug te fietsen naar Stramproy. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om op een later tijdstip vanuit Stramproy te vertrekken en van daaruit een kortere ronde te rijden.

‘De kraters van het Duitse Rijnland’

Een van de mooie aspecten van de 100 mijl van Rooj is dat de fietsers steeds vanuit een andere regio vertrekken. De regio die ze nog niet hebben aangedaan ligt ten oosten van Stramproy: voor de editie van 2024 reizen ze af naar ‘De kraters van het Duitse Rijnland’.

De fietsers vertrekken vanaf het uitzichtpunt bij de Jackerath over de Garzweiler II bruinkoolmijn. Van daaruit zetten ze koers richting de bruinkoolmijn bij Hambach. Hier bevindt zich het laagste bovengrondse punt van Europa, namelijk op 293 meter onder NAP. Via de bruinkoolmijn bij Inden gaan ze via Geilenkirchen richting Nederland, waar ze bij Maria Hoop de grens passeren en pauzeren.

De 100 Mijl van Rooj is in de basis 163 km. Daarnaast is er een kortere variant uitgezet van ongeveer 125 km. De routes gaan over vlakke of licht glooiende wegen, waarbij zoveel mogelijk rustige fietspaden zijn opgezocht.

De ritten worden via GPS gereden en zijn dus niet uitgepijld. Het inschrijfgeld bedraagt € 32,50 per persoon. Inbegrepen zijn: vervoer per touringcar en vervoer voor de fiets, een GPX-file, goed ingerichte pauzeplekken en een heerlijk bord spaghetti met als toetje een lekker ijsje bij aankomst bij de MaroyBar. Vertrek is omstreeks 7.00 uur op het Kerkplein van Stramproy. Nadere details hierover volgen na aanmelding.

Rondes vanuit Stramproy

Nieuw in 2024 is dat de organisatie twee kortere versies aanbiedt die vanuit Stramproy vertrekken. Een variant van 75 km en een van 100 km. Deze routes gaan over de mooie Limburgse wegen richting de Duitse grens bij Maria Hoop. Na de pauze aldaar wordt weer koers gezet richting Stramproy.

Ook de kortere afstanden worden via GPS gereden en zijn dus niet uitgepijld. Het inschrijfgeld hiervoor bedraagt € 17,50 per persoon. Inbegrepen zijn: een GPX-file, goed ingerichte pauzeplekken en een heerlijk bord spaghetti met als toetje een lekker ijsje bij aankomst bij de MaroyBar.

Praktische informatie

Alle deelnemers worden in groepen ingedeeld om te voorkomen dat men alleen op pad gaat, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen en voorkeuren van de deelnemers.

Ter gelegenheid van de eveneens jubilerende MaroyBar vindt er vanaf 17.00 uur een koppelkoers plaats op het podium. Na alle sportieve inzet is het nagenieten met een drankje en livemuziek.

Aanmelden voor zowel de 100 Mijl van Rooj alsook de koppelkoers kan via www.cycleforcharity.nl.

De opbrengst van deze 100 Mijl van Rooj komt volledig ten goede aan de Stichting Leefbaarheid Stramproy.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie