Koningsdag in Weert met feestelijke activiteiten

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 4 min. leestijd
Archieffoto

Ook dit jaar wordt Koningsdag gevierd in Weert. Tijdens en rondom Koningsdag, zaterdag 27 april, zijn er allerlei feestelijke activiteiten in de binnenstad, te bekijken via www.weert.nl/evenementenkalender. De binnenring van de singels staat weer in het teken van de bekende Oranjevrijmarkt.

Oranjevrijmarkt op Koningsdag

Vanaf vrijdag 26 april 20.00 uur tot en met zaterdag 27 april 16.00 uur is er op de binnenzijde van de singels de Oranjevrijmarkt. Verkopers en kopers ontmoeten elkaar op deze ‘handelsmarkt’, die alleen bedoeld is voor gebruikte spullen van particulieren.

Spelregels vrijmarkt

Aanmelden voor de vrijmarkt of een vergunning aanvragen is niet nodig. Er gelden wél enkele spelregels:

  • Koopjesjagers staan altijd al vroeg in de rij. Toch geldt de regel dat verkopers hun plek pas vanaf vrijdag 26 april 20.00 uur mogen innemen. Je mag dus niet vooraf al een plek reserveren of spullen neerzetten.
  • Denk aan winkeliers en omwonenden. Houd deuren en inritten bij woningen en bedrijven vrij. Zo voorkom je overlast.
  • Commerciële verkoop van goederen is niet toegestaan.
  • Het aanbieden van witgoed (wasmachines, koelkasten etc.) of grote meubelstukken is niet toegestaan.
  • Er mag niet ter plaatse gebakken of gebraden worden. Dat mag alleen als de gemeente vooraf een tijdelijke standplaatsvergunning heeft verleend.
  • Laat geen rommel achter en neem niet-verkochte spullen weer mee naar huis. Geef na afloop van de vrijmarkt schoonmakers ook de ruimte en help een handje mee.

Extra toiletten op Koningsdag

Tijdens de Oranjevrijmarkt zijn op een aantal plekken extra toiletten. Die toiletten vind je tegenover het stadhuis (Wilhelminasingel), op het grasveld voor de stadsflat aan de Kasteelsingel (naast het politiebureau) en bij de Walburg (Emmasingel). Verder kun je ook – tijdens de openingstijden van de Albert Heijn – gebruikmaken van het openbaar toilet in de Muntpassage (naast de Albert Heijn en tegenover de Gall & Gall). Al deze toiletten zijn toegankelijk voor rolstoelen.

Afsluitingen

Vanwege de Oranjevrijmarkt zijn de Emmasingel, Wilhelminasingel, Kasteelsingel en een gedeelte van het Bassin in één richting afgesloten. Er geldt een omleidingsroute voor verkeer (ook voor fietsers), aangegeven via gele borden. 

Parkeren op Koningsdag

Zaterdag 27 april is parkeren gratis op de parkeerterreinen zonder slagboom en langs straten. Dit geldt niet voor de parkeergarages, parkeerterreinen met slagboom en het P+R parkeerterrein van Q-Park aan de Parallelweg. Daar geldt de hele dag betaald parkeren. De parkeerterreinen en parkeergarages blijven bereikbaar. Volg hiervoor de P-route of kijk voor informatie en locaties op www.weert.nl/parkeren. Je mag niet parkeren op de verkoopplek. Daarnaast blijven de normale verkeersregels gelden. Zo is bijvoorbeeld parkeren in de groenvoorzieningen niet toegestaan. Ook hierop gaat de gemeente strikt handhaven. Dus bij overtreding riskeer je een boete.

Voor binnenzijde singels geldt een parkeerverbod

Er is een parkeerverbod op de binnenzijde van de singels van Bassin, Kasteelsingel, Emmasingel, Langpoort en Wilhelminasingel. Dit parkeerverbod geldt vanaf vrijdag 26 april 18.00 uur tot zaterdag 27 april 18.00 uur. De binnenzijde van de singels is dan alleen voor voetgangers toegankelijk.

Milieustraat

Op zaterdag 27 april is de Milieustraat vanwege Koningsdag gesloten. In verband met de verwachte drukte, is de Milieustraat op vrijdag 26 april eerder open: van 11.00 tot 17.00 uur. Bekijk de actuele openingstijden op de pagina www.weert.nl/milieustraat.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie