Kunst kijken én maken in Museum W

Kinderen Reageer 3 min. leestijd

Nog op zoek naar een leuk vakantie-uitje met de kinderen? Kom dan eens naar Museum W in Weert. Ga op ontdekkingsreis met een gratis speurtocht of laat jouw creatieve lenteboost achter in het museum tijdens de tekentafel Lentekrabbels. Kinderen t/m 18 jaar hebben helemaal gratis toegang tot Museum W.

Tekenen met Lentekrabbels

Op woensdag 1 mei van 11.15 tot 12.45 uur zoek je samen met een workshopdocent naar de lente in het museum. Hierdoor raak je zeker geïnspireerd en ga je deze creatieve energieboost omzetten in actie: een gezamenlijke lentetekening met allerlei tekenmaterialen. Ook (groot)ouders zijn van harte uitgenodigd om mee te tekenen. Een plekje reserveren kan via [email protected] met vermelding van Lentekrabbels.

Meedoen aan deze tekenworkshop kost € 2,50 voor materiaalkosten. Kinderen t/m 18 jaar en museumkaarthouders hebben gratis toegang tot Museum W. Geen museumkaart? Begeleidende ouders betalen dan de speciale entreeprijs van € 6,- (normaal € 8,-). 

Gratis familiespeurtochten

Meer zin om op ontdekkingsreis door een museum te gaan? Met de speurtochten Beestenboel (vanaf 6 jaar) en Met open vizier (vanaf 8 jaar) kun je spelenderwijs allerlei dieren of wapenschilden ontdekken in de collectiepresentatie op de 1e en 2e verdieping. Vraag bij de ontvangstbalie naar deze gratis familiespeurtochten.

Museum W

Museum W is te vinden in het voormalige stadhuis van Weert, een opvallend rijksmonument in het hart van de stad. Het cultuurhistorische museum vertelt verhalen over mensen van vroeger en nu. In het museum leg je een route af langs belangrijke levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, mee te maken krijgt. In de collectiepresentatie ontdek je een afwisselende verzameling historische objecten en hedendaagse kunst. Voorwerpen zoals prehistorische urnen, schilderijen, beelden en prachtig zilverwerk vertellen het verhaal.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan vooral kijken en laat je verrassen. Museum W ligt aan de Meikoel 2 in Weert en is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor alle informatie op www.museumw.nl.


Voor meer berichten over activiteiten voor kinderen, bekijk de categorie ‘Kinderen’ en voeg deze toe aan je voorkeuren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie