Loeren bij de Boeren tijdens een familiefietstocht

Plaats een reactie
Foto via Depositphotos

Ospel/Peel en Maas – ‘Loeren bij de Boeren’ wil de agrarische sector dichter bij de mensen brengen. Een zevental agrarische ondernemers en het Waterschap Limburg openen daarom op zondag 28 april hun poorten in Ospel en Peel en Maas. Een fraaie fietstocht van circa 30 kilometer leidt je langs diverse boerenbedrijven. Het is een belevenis om de verscheidenheid en diversiteit van zowel het landschap als de bedrijven te ervaren. Je kunt dit zien, horen, voelen en proeven. Tijdens deze elfde editie van ‘Loeren bij de Boeren’ wordt extra aandacht besteed aan het thema landbouw en natuur.

Het bezoek

De agrarische sector ontwikkelt en vernieuwt zich steeds om aan de eisen van de huidige tijd te kunnen voldoen. Met name verantwoord ondernemen, innovatie en duurzaam produceren krijgen veel aandacht. Ook wordt van de ondernemer verwacht dat hij de juiste vakkennis heeft en in dialoog blijft met zijn omgeving en de consument. De agrariër wil een eerlijk product produceren in een open en transparante werk- en leefomgeving. Daarom laten de deelnemers je graag zien wat er allemaal in hun bedrijven gedaan wordt. Er is een programma voor jong en oud.

Voor kinderen zijn er speciale doe-activiteiten, een tekenhoek, springkussens, een puzzeltocht, een renbaan en nog tal van andere activiteiten. De kleurplaten kunnen bij ieder bedrijf worden ingeleverd. Ze worden een aantal weken voor het evenement ook op basisscholen in de regio verspreid en je kunt ze downloaden via de website.

Bezoekers krijgen verder informatie over waar de boer tegenwoordig mee bezig is en hoe zij hun bedrijf runnen met moderne, biologische en duurzame landbouw- en teelttechnieken. Je kunt ook informatie krijgen over dierenwelzijn, agrarisch natuurbeheer en hoe landbouw en natuur elkaar kunnen versterken, evenals waar de knelpunten en uitdagingen liggen. Verder geeft het Waterschap Limburg inzicht in de werkzaamheden op hun dagadres.

De route

Je kunt bij ieder bedrijf starten. Hier liggen flyers met informatie over de bedrijven en de route die je kunt volgen. De fietstocht brengt je langs: Bonou | Bo-Vers | Boerderijwinkel Bi-j Chantalle, Verkooijen Oesterzwammen, Aards, Maatschap Jacobs | Vee- en loonbedrijf Jacobs, Boomkwekerij Giel Hekers in Ospel en Perk- en Kuipplantencentrum van Rees, Philipsen melkvee | Zorgboerderij KOE en Waterschap Limburg (dagadres Philipsen melkvee) in Meijel.

De organisatie vraagt je om de route in de aangegeven richting te volgen. Neem je fietsen mee op de auto? Dan kun je de auto parkeren op het kerkplein in Ospel. Volg je de route helemaal met de auto? Volg dan de parkeeraanwijzingen.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 28 april 2024
  • Tijd: 10.30 uur tot 16.30 uur
  • Deelnemen: gratis

Voor meer informatie kun je terecht op de website www.loerenbijdeboeren.com of de bijbehorende Facebook-pagina.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie