Vergunning voor Paasmarkt was te laat aangevraagd

Archiefoto WdG - Paasmarkt - Fotograaf: Theo Van de Winkel

Afgelopen zondag stond een Paasmarkt gepland in het centrum van Weert, maar deze werd uiteindelijk geannuleerd. Dinsdagavond heeft de PvdA Weert hier vragen over gesteld.

Leon Heuvelmans (PvdA) merkte op: “Naar mijn begrip heeft er vooraf overleg plaatsgevonden, en zelfs een verzoek van de gemeente om het evenement te organiseren. Er is blijkbaar onderling overleg geweest. Hoe kan het dan toch fout gaan? In welke mate is de gemeente hierbij betrokken? Ik vermoed dat enkele ondernemers die waren uitgenodigd teleurgesteld zijn over de gang van zaken.”

Burgemeester Vlecken antwoordde op de vragen en stelde dat de medewerkers van de gemeente geen fouten hebben gemaakt. “De organisator van de Paasmarkt had het evenement inderdaad vooraf aangekondigd. Medewerkers van de gemeente Weert hebben vervolgens herhaaldelijk contact gezocht met de organisatie, omdat er geen vergunningaanvraag was ingediend. Toen duidelijk werd dat er nog vergunningaanvraag nodig was, bleek dit te laat. De gemeente kon niemand meer bereiken om de benodigde informatie te verkrijgen voor een correcte vergunningverlening. Het gevolg was dat de Paasmarkt niet kon doorgaan,” aldus de burgemeester.