L’Opéra Rock als grande finale in Munttheater

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

De finale is in zicht. Voor de vijfde en laatste maal presenteert Trix Reintjens in een samenkomst van muziek, zang en dans een productie waarbij lokaal talent op het podium schittert. Na jaren van voorbereiding geniet het Munttheater op 19, 20 en 21 april van het slotstuk van een muzikale serie. Ontdek het verhaal van l’Opéra Rock.

De nieuwste productie van Stichting De Jeugd heeft de Toekomst is l’Opéra Rock, een muzikaal spektakel waarin klassieke muziek overgaat in rockmuziek, met als rode draad het leven van Mozart. Meer dan zeventig muzikanten, zangers en dansers uit Weert en de regio brengen samen het uitdagende spektakelstuk op de planken.

Zo dicht mogelijk bij origineel

De uitvoering is gebaseerd op de gelijknamige Franstalige musical, waarbij werd gekozen om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. Resultaat is dat alle zang volledig Franstalig gebracht wordt. De verbindende passages zullen wel in het Nederlands zijn, om het grote publiek evengoed een te volgen vertelling voor te schotelen.

Grande finale

Met l’Opéra Rock is toegewerkt naar een grande finale. Het is namelijk de laatste keer dat Trix een dergelijk groot project voorgaat. De productie volgt successen van Chess (2014), West Side Story (2016), Les Misérables (2018) en Roméo et Juliette (2022). Telkens vormde de combinatie van muziek, zang en dans door lokaal talent de basis, maar nog niet eerder was de mix van muziekstijlen zo uitdagend. De ondertitel ‘Mozart ontmoet rock’ omschrijft dat het beste: een bijzondere mix van klassiek, rock en opera.

Orkest

Een orkest van 19 muzikanten speelt de door Trix Reintjens gemaakte arrangementen. Uit drie bestaande koren zijn ruim 25 amateur zangers en zangeressen geselecteerd voor het jongerenkoor en de solisten. Om het geheel te visualiseren verzorgt een tiental jonge dansers, samen met de zangers, de uitbeelding middels dans- en toneelspel. Onder andere het integrale karakter van deze disciplines maakt de voorstelling zo bijzonder. Slechts vier professionals sturen alle deelnemers aan, allen amateurs uit Weert en de regio. Met een professionele uitvoering zullen zij jong en oud verrassen.

Meer informatie en tickets

L’Opéra Rock speelt op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 april 2024 in het Munttheater te Weert. Meer informatie over de voorstelling en ticketverkoop is te vinden op www.operarock.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie