Nieuwbouw Elsto Smart Solutions op Kampershoek 2.0

Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd
Foto via Elsto Smart Solutions

Afgelopen woensdag werd op een feestelijk ingerichte bouwkavel aan de via Raeka 11 het officiële startschot gegeven voor de nieuwbouw van Elsto Smart Solutions BV. In het bijzijn van alle betrokken bouwpartners en de Weerter wethouders van den Heuvel en van Gemert werd niet alleen het glas geheven maar ook de Elsto vlag gehesen. Hiermee vestigt zich een hoogwaardig techbedrijf op bedrijventerrein Kampershoek 2.0.

Bouwen in Weert

Sinds 2012 is Elsto gevestigd aan de Copernicusstraat in Weert. Door groei en overnames was een tussentijdse verhuizing naar een naastgelegen ’tijdelijk’ pand in 2022 nodig. Na de aankoop van het perceel op Kampershoek 2.0 was het nog een uitdaging om een stroomaansluiting te organiseren. De gemeente Weert heeft hierin een belangrijke rol gespeeld door actief op te treden als gesprekspartner richting de netbeheerders. Hiermee werd de beoogde doorlooptijd van bijna 2 jaar sterk teruggebracht en kan Elsto Smart Solutions sneller dan gedacht starten met deze nieuwbouw.

Groei

De van origine Weerter machinebouwer maakt sinds 2019 deel uit van de Stokvis Group uit Voorhout. Zodra dit duurzame nieuwe pand, dat gebouwd wordt door Derckx BV, gereed is, zal de ingezette groei als toonaangevende industriële automatiseerder in de Food & Agri Branche doorgezet worden.

Elsto Smart Solutions ontwerpt, bouwt en installeert wereldwijd automatiseringsoplossingen in transport en handling. De transportsystemen, liftsystemen en ABB-robotintegraties compenseren de tekorten op de arbeidsmarkt voor de eindklanten.

Elsto is veelal actief in de eierverwerkende industrie, maar zet de komende jaren in op verbreding van de afzetmarkt binnen de voedingsmiddelenbranche. General manager Dirk Wiermans: “Robotica en transportsystemen zijn niet meer weg te denken in de hedendaagse productieprocessen van onze voeding. De afgelopen jaren hebben we de stap gezet naar de wereldwijde afzetmarkt voor onze installaties. Dit nieuwe pand maakt dat wij als team door kunnen groeien in het ons zo geliefde Weert. We gaan de komende jaren nog veel van ons laten horen en zijn altijd geïnteresseerd in technische toppers uit het Weerterland.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie