Opmerkelijke toename van Weerterlogen

Cursus Weerterlogie

Algemeen Reageer 3 min. leestijd
Foto via: Stichting De Aldenborgh (klik om te vergroten)

Met 48 recent uitgereikte getuigschriften Weerterlogie, behaald na de voorjaarscursus, groeit het aantal kenners van Weerter verleden gestaag naar de duizend. Weert kan zich verheugen in een opmerkelijke toename van geïnteresseerden, zowel uit de stad zelf als van elders, die meer willen weten over de historie van hun omgeving. Deze groeiende belangstelling heeft geleid tot de aankondiging van een nieuwe najaarscursus.

Voor de cursus in het voorjaar had zich zelfs een deelnemer aangemeld die voor de tweede keer volledig wilde meedoen. Hij ontving dan ook zijn tweede getuigschrift. ‘Je weet dan wel wat van je stad’, zo reageerde hij, ‘maar je slaat niet alles op’. Net als met het lezen van een boek steek je een tweede keer weer meer en andere zaken op. Daarom ook mogen Weerterlogen die door omstandigheden een les van hun cursus hebben moeten missen, altijd aansluiten bij die les in een volgende cursus.

Voor wie is de cursus?

De avondcursus Weerterlogie staat open voor iedereen met belangstelling en genegenheid voor Weert. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. De opgedane kennis vormt tevens een stevige basis voor leden van diverse verenigingen met interesse in cultuurhistorie.

Met de verworven kennis kan elke deelnemer zichzelf en de nabije omgeving verrassen met gedetailleerde informatie over Weert, en zo nog meer genieten van de stad en haar regio.

Cursusdata Weerterlogie najaar 2024

 • 08 oktober: Dr. Henk Hiddink – Prehistorie en Oudheid.
 • 15 oktober: Drs. John van Cauteren – Middeleeuwen / Tachtigjarige Oorlog.
 • 22 oktober: Dr. Jos Wassink – Zeventiende en Achttiende Eeuw.
 • 29 oktober: Dr. Joost Welten – Franse Tijd.
 • 05 november: Peter Korten – Negentiende Eeuw.
 • 12 november: Drs. John van Cauteren – Weerter Kunst.
 • 19 november: Drs. Theo Schers – Twee Wereldoorlogen en Interbellum.
 • 26 november: Drs. Frits Nies – Opbouw en Afbraak na WO II.

Informatie

 • Tijd: 19:00 – 21:00 uur.
 • Locatie: Cwartier, Beekstraat 54, Weert.
 • Deelnamekosten: €121,- (de betaling geldt als inschrijving).
 • Aanmelden: door €121 over te maken naar bankrekening NL31RABO0176968334 ten name van Stichting De Aldenborgh Weert, onder vermelding van ‘cursus’ en uw naam. Gelieve jouw deelname ook door te geven aan het secretariaat via [email protected].

Om een klassikale sfeer te behouden, is het maximum aantal deelnemers: 50.

Voor meer informatie: www.dealdenborgh.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie