Personenbus rijdt eenrichtingsweg in en botst met tegenligger in Neeritter

112 Algemeen Leudal Regio 2 reacties 1 min. leestijd

Neeritter – De hulpdiensten werden dinsdag rond 6.45 uur gealarmeerd vanwege een ongeval in Neeritter. Ter hoogte van de Bosstraat en Wittesteegstraat kwamen een personenbus en een personenauto met elkaar in botsing.

De bestuurder van de personenbus uit Oekraïne had het verkeersbord ‘verboden in te rijden’ op de Wittesteegstraat over het hoofd gezien en reed de verkeerde richting in. Op datzelfde moment naderde een personenauto die vanuit de Bosstraat de Wittesteegstraat wilde inrijden. Het gevolg was een botsing waarbij een persoon gewond raakte.

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide betrokken voertuigen raakten beschadigd, waardoor een bergingsdienst moest worden opgeroepen.

De bestuurder van de personenbus was niet de enige die het verbodsbord negeerde. Ook andere weggebruikers maakten zich hier schuldig aan. Dit is wellicht niet verrassend, gezien de situatie bij de Wittesteegstraat / Gasthuisstraat, die lijkt op een Engelse verkeerssituatie waarbij men juist de linker rijbaan moet kiezen om rond het plein te rijden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties