Plantenbieb Weert geopend met voedselbank voor bijen

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Plantenbieb Weert

Hoewel het vandaag wel herfst lijkt, is het voorjaar toch echt begonnen. De natuur komt weer tot leven en met horten en stoten stijgen de temperaturen zo langzamerhand voldoende om aan de slag te gaan met planten. De lentekriebels hebben er dan ook voor gezorgd dat Plantenbieb Weert weer geopend is.

Plantenbieb Weert

Wel is de plantenbieb onlangs verhuisd naar een andere plek op Moesel: aan de Julianalaan 54 in Weert. De plantenbieb heeft als doel mensen de mogelijkheid te geven om stekjes te ruilen of mee te nemen tegen een kleine vergoeding. Het gaat om zowel binnen- als buitenplanten.

De organisatoren van Plantenbieb Weert willen graag de liefde voor planten en duurzaamheid verspreiden in Weert en een community van gelijkgestemden opbouwen. Om op de hoogte te blijven van de plantenbieb en deel uit te maken van de community kun je je aanmelden bij de Facebookgroep ‘Plantenbieb Weert’.

Voedselbank voor bijen

De plantenbieb is vanaf de heropening ook een voedselbank voor bijen onder de noemer ‘Voer de bij bij’. Er zijn zakjes bloemenzaad te vinden in de plantenbieb, die door heel Nederland op 22 april gezaaid worden om de bijen te helpen en de biodiversiteitscrisis tegen te gaan.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie