Samen buurten in de wijk Groenewoud

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Bij de gemeente Weert en haar samenwerkende partners streven ze naar het bevorderen van een aangename buurt voor iedereen. De buurtbewoners zijn het beste op de hoogte van wat er gaande is in hun omgeving. Daarom staan ze open voor het verzamelen van ervaringen en inzichten over wat er speelt in de buurt.

Wat verloopt er positief? Waar zijn bewoners tevreden over of trots op? En op welke gebieden kan de leefbaarheid van de wijk verbeterd worden? Daarnaast verstrekken ze informatie over lopende initiatieven in de buurt en toekomstige plannen.

Samen buurten

Vandaag stond er in de Groenewoud koffie (en pizza) klaar voor buurtbewoners. Onder het genot van een hapje en een drankje konden ze in gesprek gaan met vertegenwoordigers van Punt Welzijn, Wonen Limburg, Schoon Weert, Handhaving, Politie, Energiefixers en de gemeente Weert. Ook wethouder Steinbach was aanwezig voor een gesprek.

Samen werken

Tijdens de bijeenkomst was er ook een klein beetje spanning en sensatie aanwezig. Door de krachtige wind dreigde de tent weg te waaien, wat meteen de samenwerking op de proef stelde. De aanwezigen staken de handen uit de mouwen en slaagden erin het doek van de grote partytent te verwijderen.

Elkaar op de hoogte houden

Met dit soort bijeenkomsten beoogt men om elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de buurt, met als doel elkaar te versterken en samen te werken aan een prettige woon- en leefomgeving.

Binnenkort worden ook bijeenkomsten georganiseerd in Altweerterheide en Swartbroek. Meer informatie kun je vinden via: www.weert.nl/samenbuurten.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie