NSC-Kamerlid bezoekt producent zonnepanelen Solarge in Weert

Algemeen Politiek Weert Reageer 2 min. leestijd

Vandaag bracht Tweede Kamerlid Femke Zeedijk van NSC een bezoek aan de fabriek van Solarge in Weert. Hier in Weert worden innovatieve lichtgewicht zonnepanelen gemaakt. 

Naast dat de zonnepanelen zelf op een duurzame manier energie opwekken, werkt Solarge ook met een duurzaam productieproces waardoor de uitstoot van CO2 tijdens het productieproces laag blijft. De zonnepanelen zijn bovendien PFAS-vrij, volledig recyclebaar, waardoor alle grondstoffen opnieuw kunnen worden gebruikt en lichtgewicht, omdat er geen glas of aluminium in wordt gebruikt. 

Het werkbezoek van Zeedijk aan Solarge werd georganiseerd samen met FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie.

Solarge

Jan Vesseur, CEO Solarge: “Solarge streeft ernaar om hoogwaardige zonnepanelen te produceren die de energietransitie verder versnellen en verduurzamen. Daarmee willen wij een rol spelen in de verschuiving naar groene energie in Nederland en de rest van de wereld. Het is belangrijk dat de politiek oog heeft voor de praktijk van ondernemers en het gesprek hierover aangaat. Wij zijn daarom blij om Femke Zeedijk vandaag hier te ontvangen en een inkijkje te kunnen bieden in het reilen en zeilen van onze fabriek en alles wat bij ondernemen en innoveren in Nederland komt kijken.”

NSC

Femke Zeedijk (NSC): “mkb-bedrijven zijn onmisbaar voor onze economie. Vaak innovatief, internationaal opererend, met oog voor hun omgeving en met de wil om te investeren op de lange termijn. Dat zie je ook bij een bedrijf als Solarge. Na jarenlang ontwikkelen, staat er nu een fabriek waar gewerkt wordt aan innovatieve oplossingen die de wereld duurzamer maken. Dat is ook nodig, want de wereld verandert. De rivaliteit tussen de VS en China heeft ook effect op een relatief klein land als Nederland, dat sterk afhankelijk is van open handelsrelaties. Dan kun je niet blijven stilstaan en afwachten, maar moet je zorgen dat je ook vooruitkomt in baanbrekende technologieën, zodat we ook straks nog ons geld kunnen verdienen. Goed om daar vandaag een mooi voorbeeld van in de praktijk te zien.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie