Boeren van Weert in gesprek met gemeente Weert

Foto via Boeren van Weert

Eind maart verwelkomde het bestuur van de Boeren van Weert wethouder Thomas van Gemert, Irma Schmitz en Hans Corsten bij de familie van Meijl. Zij kregen een rondleiding over het kalkoenenbedrijf en kinderopvang Hadshoof. Het bestuur van de Boeren van Weert ging daarna met de gemeente in gesprek over de rol van de Boeren van Weert in het buitengebied. Daar liggen nog veel uitdagingen die aandacht verdienen.

De gemeente Weert vindt de vereniging een mooi initiatief en ziet hier absoluut de meerwaarde van in. Gezien de veranderingen in het buitengebied en de nieuwe Omgevingsvisie is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven en elkaar te ondersteunen. De gemeente ziet de Boeren van Weert vanaf nu als gesprekspartner voor ontwikkelingen in het buitengebied. Samen komt iedereen namelijk verder. Boeren van Weert vindt het belangrijk om te verbinden, elkaar te begrijpen en samen te ontwikkelen.

De vereniging biedt de gemeente aan om met enige regelmaat een kijkje te nemen bij een van de leden en kort met elkaar in gesprek te gaan. Het blijft namelijk ook belangrijk om naar de praktijk te kijken. Inmiddels is de gemeente zelf al druk om een stap naar de praktijk te zetten, in de vorm van een tour door het buitengebied met collega’s. Zo ziet iedereen met eigen ogen waarover wordt gesproken.