Zijn sneakers geschikt in de regen?

Zakelijk Reageer 4 min. leestijd
Foto via Unsplash

Het Nederlandse weer staat erom bekend nogal wispelturig te zijn. Het ene moment schijnt de zon volop, terwijl het de volgende minuut kan stortregenen. Je hebt hiervoor natuurlijk een fijne regenpak voor dames, maar hoe zit dat met schoenen. Dit roept een vraag op voor sneakerliefhebbers: zijn sneakers eigenlijk wel geschikt om te dragen in de regen? In dit artikel zullen we deze vraag onder de loep nemen en de voor- en nadelen van het dragen van sneakers in natte weersomstandigheden bespreken. En heb je een keuze gemaakt? Dan kun je het perfecte paar sneakers uitkiezen. Dus, lees verder!

Waarom niet?

Hoewel sneakers trendy en comfortabel zijn, zijn ze vaak niet gemaakt met regenachtige omstandigheden in gedachten. Sneakers hebben vaak een bovenwerk van materialen zoals canvas, mesh of leer, die gevoelig kunnen zijn voor water. Deze materialen kunnen doorweekt raken en water vasthouden, wat kan leiden tot ongemakkelijke en natte voeten. Bovendien hebben sneakers vaak zolen van rubber of ander niet-waterafstotend materiaal. Deze zolen kunnen glad worden als ze nat zijn, waardoor het risico op uitglijden en vallen toeneemt. Dus, als je niet voorzichtig bent, kunnen sneakers je in de regen behoorlijk in de problemen brengen.

Maar wacht even… – Waterbestendige opties

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook sneakers op de markt die speciaal ontworpen zijn om de elementen te trotseren. Steeds meer merken bieden waterbestendige sneakers aan die zijn behandeld met speciale coatings of gemaakt zijn van waterafstotende materialen. Deze sneakers zijn vaak voorzien van getapete naden en afgedichte openingen om water buiten te houden. Hierdoor kun je ook op regenachtige dagen genieten van je favoriete schoenen, of je nu de rommelroute loopt of gewoon naar het werk gaat.

Verzorgingstips

Als je ervoor kiest om je gewone sneakers te dragen in de regen, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om ze te beschermen. Ten eerste kun je een waterafstotende spray gebruiken om een beschermende laag op het bovenwerk van je sneakers aan te brengen. Dit kan helpen om water af te weren en je schoenen droger te houden. Daarnaast is het belangrijk om je sneakers na gebruik goed te drogen. Laat ze niet bij de verwarming staan, want dit kan het materiaal beschadigen. In plaats daarvan kun je ze opvullen met krantenpapier om vocht op te nemen en ze op een goed geventileerde plaats laten drogen. Zorg er ook voor dat je ze regelmatig schoonmaakt om te voorkomen dat vuil en modder zich ophopen en het materiaal aantasten. Al met al is het dragen van sneakers in de regen niet ideaal, maar het hangt af van de specifieke sneaker en de omstandigheden. Maak de juiste keuze!

Welke kleding draag je nog meer in de regen?

Draag verder kleurrijke en vrolijke kleding. Een leuke paraplu kan niet alleen handig zijn om je droog te houden, maar het ziet er ook leuk uit. Draag geen materialen zoals suède die snel waterschade oplopen. Ga liever voor een praktische, trendy rains regenjas. Bij voorkeur een met capuchon. Ook leren kledingstukken en laarzen zijn een prima keuze; ze absorberen weinig water en kun je behandelen om waterafstotend te maken. Kies voor nylon panty’s die water doorlaten en snel drogen, in plaats van katoenen leggings die lang nat blijven. Met deze tips kom je er wel!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie