61e Mijl van Mares komt eraan 

Uitgaan Reageer 4 min. leestijd
Archieffoto

Maarheeze – Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juli is het weer twee dagen feest in Maarheeze: het is dan weer tijd voor het jaarlijkse fietsevenement ‘De Mijl van Mares’. Twee dagen fietsen, fun en feesten. Vrijdagavond 26 juli begint het fietsweekend swingend met een muzikale warming-up in de tent. Zaterdag 27 juli staat het programma in het teken van fietsen voor kids, ATB-ers, amateurrenners én profs – profs die een complete Tour de France achter de rug hebben en in Maarheeze komen laten zien dat ze nog wel wat energie over hebben. 

Live in de tent op vrijdag

De energieke band Boldband uit de regio kent Maarheeze van eerdere optredens. Het repertoire van de band bestaat uit een brede mix van verschillende muziekstijlen. Ze spelen graag moderne rockhits en zijn ook niet vies van swingende popklassiekers. 

Kijken én meedoen

Ook dit jaar wordt het centrum van Maarheeze omgebouwd tot een heus wielerparcours: De Mijl. Het parcours wordt gevuld met een grote verscheidenheid aan tweewielers met bijbehorende renners.

Allereerst is het de beurt aan de kinderen tijdens de Dikke Bandenrace. De jongste onontdekte talenten uit de regio kunnen zich van hun snelste kant laten zien en racen tegen leeftijdsgenootjes. Vervolgens klinkt het startschot voor de ATB-tocht. Een tocht die geschikt is voor de ruigste en stoerste mannen en vrouwen die niet bang zijn om een beetje vies te worden. De ATB-tocht start met een ronde over het parcours en vervolgens leidt de tocht de fietsers via pittoreske weggetjes naar de bossen en hei in de omgeving. 

Stap jij regelmatig op de wielrenfiets voor een heerlijk rondje in de regio? Dan heb je ook bij de 61e editie van De Mijl kans om op het podium van De Mijl gehuldigd te worden. Je kunt je namelijk inschrijven voor de ‘Grote Prijs van De Mijl’: de wedstrijd voor amateurrenners zonder licentie. Ga de strijd aan met je wielervrienden en wie weet wordt jouw naam bijgeschreven bij de winnaars van De Mijl. 

Dameskoers tijdens De Mijl

Ook dit jaar gaan de dames (elite, amateurs en junioren) de strijd weer aan op het parcours van De Mijl. De organisatie is er trots op dat de officiële dameskoers wederom deel uit maakt van het programma. Aan het begin van de avond is het tijd voor de Reclamekaravaan. Een bonte stoet van sponsoren rijdt over het parcours om het publiek te vermaken en ‘op te warmen’ voor de Profkoers. 

Fun en feesten

Naast kijken of meedoen is er tijdens deze 61e editie van De Mijl van Mares traditiegetrouw nog veel meer te beleven. Een greep uit het entertainment: springkussens, schmink, ballonnen, pannenkoeken en ijsjes (voor de kids) en hamburgers, pizza en (speciaal)biertjes (voor de volwassenen) op het Jan Verheesplein / Revando Kinderplein. Daarnaast zal er langs het parcours weer het nodig muzikale vermaak staan én rondlopen. Uiteraard ontbreekt ook dit jaar de loterij niet. Vanaf 17.00 uur kun je in de extra grote feesttent op de Stationsstraat terecht voor muziek, drank en het daarbij behorende feest. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie