Gratis cursus ‘Als mantelzorger in balans’ 

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Mantelzorg NL

Om goed voor een ander te kunnen zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen. Veel mantelzorgers zoeken hierin hun weg. Hoe houd je de balans tussen er zijn voor de ander en goed voor jezelf zorgen? Hoe lukt het om voor jezelf te kiezen en tijd voor jezelf te maken? De mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn bieden samen met het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML) een cursus aan, waarbij je aan de slag gaat met de balans tussen zorgen en ontspannen. 

De cursus

De gratis cursus bestaat uit twee dagdelen en vindt plaats op de dinsdagen 25 juni en 9 juli bij het Algemeen Maatschappelijk Werk aan het St. Antoniusplein 21 in Nederweert. De cursus duurt telkens van 19.00 tot 21.30 uur. 

In de cursus komen vragen aan bod als: ‘Welke verwachtingen heb ik van mezelf? Hoe ga ik om met verwachtingen van de persoon waarvoor ik zorg of de omgeving? Hoe kan ik de zorg met anderen verdelen?’ Daarnaast leer je manieren om jezelf tot rust te brengen en je grenzen te herkennen en te stellen, en krijg je tips over hoe je kunt genieten van kleine dingen. Hierdoor ben je beter in staat je mantelzorgtaken in balans te brengen met andere zaken die voor jou belangrijk zijn. 

Praktische informatie

  • Datum: dinsdagen 25 juni en 9 juli 2024
  • Locatie: Algemeen Maatschappelijk Werk, St. Antoniusplein 21 in Nederweert
  • Tijd: 19.00 uur tot 21.30 uur
  • Aanmelden: www.puntwelzijn.nl, 0495-697900 of [email protected]

Er kunnen maximaal 10 mantelzorgers deelnemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie