Informatiebijeenkomst over opleiding tot landschapsgids

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via IVN

Op woensdag 28 augustus 2024 start IVN Weert e.o. in samenwerking met andere IVN-afdelingen in Midden-Limburg met een opleiding tot landschapsgids. Tijdens een informatiebijeenkomst op maandag 3 juni wordt onder andere uitleg gegeven over de opzet en inhoud van de cursus. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De cursus landschapsgids

Heb jij interesse in het landschap in je omgeving? Het lijkt vanzelfsprekend, maar landschap wordt gemaakt; het heeft geschiedenis. Je voorouders hebben ervan geleefd en dat heeft betekenis voor jou en je toekomst. Vind je het fascinerend om te zien hoe het landschap is gevormd? Hoe je in je direct omgeving het ontstaan ervan kunt herkennen? In vormende elementen zoals beken en rivieren is de geschiedenis terug te zien en zelfs de herkenbare invloed van de ijstijd kun je leren zien.

‘Waarom zie ik daar een glooiing? Wat zegt die begroeiing verderop over de grond en het gebruik? Waarom zijn er dáár en elders juist géén sporen van Romeinse bebouwing gevonden?’ Allemaal kwesties die in de cursus aan bod komen. Bovendien ga je leren hoe je als gids een groep kunt meenemen in het zien en begrijpen van de omgeving.

Theorieavonden en praktijkochtenden

De cursus zal bestaan uit theorieavonden en praktijkochtenden. Hierbij vormen de diverse onderdelen van het landschap, zoals geologie, water, flora, fauna en de mens, de inhoudelijke basis. Ook leer je als gids omgaan met een groep.

Praktische informatie informatiebijeenkomst

  • Datum: maandag 3 juni 2024
  • Locatie: NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert 
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden: [email protected] 

Meer informatie over de cursus die start op woensdag 28 augustus is te vinden op de website van IVN Weert e.o.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie