Juni in het teken van kunstmatige intelligentie bij Bibliocenter

Uitgaan Reageer 4 min. leestijd
Foto via Pexels

AI, oftewel Kunstmatige Intelligentie, dringt steeds dieper door in ons dagelijks leven. Maar wat houdt het precies in? Wat zijn de mogelijkheden ervan? Welke vragen roept het op? Bibliocenter biedt een scala aan mogelijkheden om meer te ontdekken, te leren en te discussiëren over AI.

Leer de basis

Leven met algoritmes, 4 juni om 10.30 uur in Weert, 5 juni om 10.30 uur in Heythuysen en 18 juni om 13.00 uur in Heel. In deze workshop leer je wat algoritmes zijn, hoe ze werken, waar je ze tegenkomt en wat de voor- en nadelen zijn.

Digisnacken – De Lees Simpel app, 4 juni om 15.00 uur in Weert. Leer nieuwe apps kennen en gebruiken, waaronder de ‘Lees Simpel app’. Deze handige app scant een brief en vertelt je direct wat erin staat. Hierdoor wordt het lezen van ingewikkelde brieven eenvoudiger.

Met apps de natuur ontdekken, 11 juni om 13.00 en 19.30 uur in Weert. Benjamin van Leeuwen, de stadsecoloog van Weert, gaat met je mee de natuur in. Tijdens de wandeling leert hij je hoe je apps kunt gebruiken om zelf de natuur te verkennen.

Verdiep je kennis

What the Future Wants – expositie, Bibliocenter Weert, tijdens openingstijden. Ontdek de wereld achter je smartphone. ‘What the Future Wants’ is een jongereninitiatief van Tactical Tech dat jongeren de regie wil geven over hun digitale toekomst via onderwijs en samenwerking.

Game night: Black Mirror Stories, 4 juni om 20.00 uur in Weert. Creëer toekomstscenario’s met het spel Black Mirror Stories van Roos Groothuizen en denk na over de impact van technologische ontwikkelingen.

Tegenlicht Meet-up: de Prijs van AI, 6 juni om 19.30 uur bij Theater de Huiskamer in Weert. Ontdek de relatie tussen AI, aarde, kapitaal en macht, en neem deel aan een discussie over de impact van AI op onze samenleving.

Manga Meet-Up: MangAI en Digitaal Mangatekenen, 10 juni om 19.00 uur in Weert. Ontdek de mogelijkheden van digitale tools voor mangatekenen. Wat betekent AI voor de wereld van manga en anime?

Hoe veilig is AI? Uitdagingen en risico’s bij toepassing van AI, 18 juni 2024 om 20.00 uur in Weert. Professor Harald Vranken werpt een kritische blik op de veiligheid van AI-gebaseerde systemen. Hoe veilig is AI? En wat zijn de uitdagingen en risico’s bij de toepassing van AI?

Voor kinderen, 8 tot 12 jaar

Drone workshop, 22 juni om 10.30 uur in Weert. Leer alles rondom de wereld van drones! Leer vliegen als een professional en doe mee met de dronerace in de bibliotheek.

VR workshop, 22 juni om 12.00 uur in Weert. Leer alles rondom virtual reality! Je gaat je eigen 3D-wereld bouwen waar je doorheen kan wandelen met een VR-bril.

Aanmelden

De meeste activiteiten zijn gratis te bezoeken door leden én niet-leden van Bibliocenter. Kijk voor meer informatie op www.bibliocenter.nl/ai. Aanmelden kan via de website.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie